Arbejdsløsheden faldt med 1.500 personer fra februar til marts. Det viser nye tal for bruttoarbejdsløsheden fra Danmarks Statistik. Der er nu i alt 127.100 bruttoarbejdsløse, svarende til 4,8 pct. af arbejdsstyrken. Arbejdsløsheden er faldet med knap 8.000 personer siden juli sidste år.

? Faldet i arbejdsløsheden kommer efter de gode nyheder tidligere på ugen, siger Mette Hørdum Larsen, der er økonom i LO.

? Her viste det såkaldte ?kongetal? for arbejdsmarkedet, at beskæftigelsen blandt lønmodtagere fortsætter med at stige. Alene det seneste år er der blevet skabt mere end 30.000 flere job. En jobfremgang, der spores over flere brancher lige fra industriarbejderen, mureren og chaufføren til frisøren. Og jobfremgangen betyder, at flere kan forlade arbejdsløshedskøen, fortsætter hun.

? Dansk økonomi er i bedring. De positive tendenser på arbejdsmarkedet peger på, at det fortsætter, og at fremgangen tager til i 2015. Det taler for, at endnu flere kan forlade arbejdsløshedskøen de kommende måneder, siger Mette Hørdum Larsen.

Læs LO’s notat her

Kontakt: Pressekonsulent Troels Gadegaard Frølich, tlf. 26 58 80 43.