Hvem vil ikke gerne være der for sine kolleger, når de har udfordringer? Tillidsrepræsentanter vil i hvert fald.  Men det kan være svært at hjælpe på den rigtige måde, påpeger konsulent i FTF Hans C. Hansen i denne video.
Udfordringen er, at de fleste ofte er mest optagede af at formulere sine egne tanker om, hvordan et problem kan løses. Det duer ikke, hvis man vil hjælpe kollegaen til selv at finde frem til en løsning.
”Det bliver meget hurtigt til nogle gode råd. Og det tror jeg de fleste kender fra mange andre situationer, at det ikke er det, man har mest brug for.  Især ikke når vi står over for nogle situationer, som er lidt mere komplekse, og hvor der ikke lige er et hurtigt svar”, siger Hans C. Hansen.
Han underviser på FTF’s kursus i netop coaching af kollegaer. Det er blevet afholdt tidligere, og udbydes igen med start 3. december 2013.
En tidligere kursist siger om kurset:
”Jeg har fået nogle metoder, som jeg nu gør stor brug af, og som er medvirkende til at hæve kvaliteten i samtalerne. Jeg har fået mere fokus på, at det er personen selv, der sidder inde med løsninger og svar, og det er min opgave at være nysgerrig og stille anerkendende spørgsmål”.

Video-interviewet med Hans C. Hansen blev vist på det seneste møde for FTF’s netværk om organisationsuddannelse. Det er et netværk for ansatte og politisk valgte i FTF’s medlemsorganisationer, som mødes fire gange om året for at inspirere hinanden i arbejdet med at udvikle uddannelser for tillidsrepræsentanter og andre organisationsvalgte.