Modellervoks og medfølelse er blandt hovedingredienserne, når det tværregionale projekt OPI-Lab i samarbejde med konsulenter fra Syddansk Sundhedsinnovation den 13. november fra kl. 10.00-16.00 byder inden for til en sjov og inspirerende dag, hvor du har mulighed for at teste teorien bag brugerdreven innovation på egen krop.
"Vores tilgang til brugerinddragelse tager udgangspunkt i det, vi kalder design thinking. Vi skal sikre, at borgeren, patienten eller eleven får en løsning, de sætter pris på. Men det kræver, at man som offentligt ansat tager sig tid til at tale med brugerne og sætte sig ind i deres behov og følelser", siger Stinne Hørup Hansen, der er konsulent i OPI-lab og ansvarlig for kurset.
Så hvad enten du er projektleder, konsulent eller udviklingssygeplejerske og arbejder i det offentlige, så tag turen til Forskerparken 10 G, 5230 Odense M og deltag i workshoppen. Her lærer du at få nye ideer med udgangspunkt i brugernes behov og at teste dem hos brugerne på den anden side af skranken, skærmen eller kateteret.
"Lige meget om du er sygeplejerske og vil optimere venteværelset, arbejder på et ambulatorium og vil forbedre patientmodtagelsen eller er i hjemmeplejen, så giver vores kursus dig mulighed for at få nye innovative ideer og teste dem på brugerne. Herudover får deltagerne tid til at reflektere over de forskellige trin i en innovationsproces. Og når de kommer hjem, vil de være i stand til selv at planlægge og udføre brugerdrevne innovationsprocesser i deres egen organisation", siger Stinne Hørup Hansen.
FTF er hovedorganisation for 450.000 offentligt ansatte og med i netværket omkring OPI-lab-projektet.