Sociale forhold har direkte indflydelse på, hvor længe vi lever, og hvor sundt vi lever. Uddannelse, alder og indkomst hænger med andre ord sammen med vores sundhedsmæssige tilstand, viser flere undersøgelser. Ulighed blandt befolkningen koster både skattekroner og vigtigst af alt; menneskeliv. Den skævvridning skal der tages hånd om, mener FTF.
Derfor støtter hovedorganisationen igen i år ulighedens topmøde. Emnet er denne gang "Hvem betaler prisen for ulighed i sundhed?". Arrangementet finder sted i København og byder på foredrag af nationale og internationale eksperter i sundhed og ulighed. Derudover tager dagen hånd om tre overordnede temaer:

  • Hvordan løfter vi de hjemløse tilbage i samfundet?
  • Hvad er mulighederne for at genskabe social inklusion?
  • Hvordan samler uddannelse de socialt udsatte børn og unge op?

FTF er hoveorganisation for blandt andre Dansk Sygeplejeråd, som i år er hovedsponsor sammen med tænketanken CEVEA. Grete Christensen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd, glæder sig over interessen for ulighed på sundhedsområdet:
"Middellevetid, sundhed og sygdom afhænger i høj grad af sociale forhold, og en stor gruppe danskere får ikke gavn af, at folkesundheden generelt er forbedret de senere år. Det skal vi ændre på – både for den enkelte og for samfundets skyld. Mange liv og megen livskvalitet kan reddes ved den forebyggelse, som, vi ved, er mulig, hvis der er politisk vilje," siger hun.