Søgetal til erhvervsuddannelserne fra folkeskolens afgangsklasser er i 2024 på 19,9 procent. Det er en meget lille stigning på 0,5 procentpoint i forhold til sidste år.

Det er langt fra godt nok og kalder på yderligere initiativer, hvis der skal være nok faglærte i den nærmeste fremtid til at bygge den grønne omstillings vindmøller, grave kilometer af fjernevarme og sikre velfærden for børn og ældre.

Roskilde er vært

DM i Skills 2024 åbnede torsdag den 18. april dørene til tre begivenhedsrige dage på Dyrskuepladsen i Roskilde, hvor landets 280 dygtigste unge talenter i disse dage dyster om at blive Danmarksmester i deres fag. Et festligt og uformelt eksperimentarium fyldt med aktiviteter, viden og vejledning om en bred vifte af alle typer af ungdomsuddannelser – herunder mere end 80 erhvervsuddannelser.

Dermed er Skills 2024 Danmarks suverænt største uddannelsesevent, hvor erhvervsuddannelserne fejres og flotter priser uddeles til landets bedste unge kok, tømrer, frisør, murer, møbelsnedker, social- og sundhedsassistent og hele 41 andre danmarksmestre i deres fag.

Ministerbesøg til DM i skills 2024

Ministerbesøg til DM i skills 2024

  • Torsdag 18/4 kl. 09.30-11.00: Rundvisning erhvervsminister Morten Bødskov
  • Torsdag 18/4 kl. 11.30-12.30: Rundvisning af beskæftigelsesminister Ane Halskov
  • Fredag 19/4 kl. 10.00-12.00: Rundvisning af Folketingets BU-udvalg
  • Fredag 19/4 kl. 14.00-15.00: Rundvisning af fødevareminister Jacob Jensen
  • Fredag 19/4 kl. 15.15-16.15: Rundvisning af miljøminister Magnus Heunicke
  • Fredag 19/4 kl. 12.30-13.30: Rundvisning af social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil

Gå til hjemmesiden for DM i Skills 2024

Skills øger kendskabet til erhvervsuddannelserne og det store flotte event vil inspirere mange unge til at overveje en erhvervsuddannelse.

Da de sidste bekymrende tal for søgningen til erhvervsuddannelserne blev offentliggjort udtalte FH næstformand Nanna Højlund:

”Vi skal give de unge muligheden for at vælge en ungdomsuddannelse, hvor de også introduceres til erhvervs- og professionsrettede fagretninger – som et alternativ til gymnasiet.

Det skal være en ungdomsuddannelsesvej, der ligesom gymnasiet giver adgang til mange forskellige uddannelsesmuligheder bagefter.”

DM i Skills er en fantastisk anledning for Forældre og unge til at udforske erhvervsuddannelserne på lige fod med andre ungdomsuddannelser, så flere unge får lyst til at gå den vej.

FH ønsker alle en fantastisk DM i Skills 2024 samt et stort held og lykke til alle de unge med at finde færdigheder til fremtiden!

Tema

UNGE MED FÆRDIGHEDER TIL FREMTIDEN

Det er helt afgørende for vores fælles fremtid, at vi får styrket erhvervs- og professionsuddannelserne.

UNGE MED FÆRDIGHEDER TIL FREMTIDEN
UNGE MED FÆRDIGHEDER TIL FREMTIDEN
UNGE MED FÆRDIGHEDER TIL FREMTIDEN
Det er på høje tid, at regeringen har afsat flere penge til erhvervsuddannelserne, og godt at der nu er udsigt til mere praktisk indhold i folkeskolen. Mød Julie, som er ved at uddanne sig til bager og allerede har opfundet en helt ny måde at lave surdejsbaguettes på!
REKRUTTERINGSKRISE
REKRUTTERINGSKRISE
REKRUTTERINGSKRISE
Se hvordan udviklingen ser ud i din kommune her: