Mens Morten Skov Christiansen stablede sodavandskasser i Kvickly i Valby, var Ane Halsboe-Jørgensen i gang med undervisningen på Plask og Leg-holdet i Fjerritslev Svømmehal.

I dag er både FH-formanden og beskæftigelsesministeren dybt taknemmelige for, at de blev opfordret til at tage fritidsjob som unge.

”Når jeg ser tilbage på det, så gav det mig alt mulig erfaring med at høre til på en arbejdsplads,” fortæller Ane Halsboe-Jørgensen i den video, du kan se her:

38 kroner i timen og bolcheduft i håret

”Jeg fik 38 kroner i timen, og jeg kan tydeligt huske den der duft af bolcher, der satte sig i hår og tøj, og som var temmelig svær at slippe af med igen.

Hun understreger, at hun ville gøre præcis det samme igen, og at hun også vil gøre alt for, at hendes egne børn tager et fritidsjob, når de bliver gamle nok. Ligesom hun selv gjorde i først svømmehallen og siden ved at lave og sælge bolcher.

Der er brug for, at vi som samfund hanker lidt op i os selv. Både i forhold til at få fortalt vores unge mennesker, at det at have et fritidsjob og tjene sine egne penge har en stor værdi!

ANE HALSBOE jørgensen

Dengang gjorde jeg det selvfølgelig for lønnen. Når jeg så tog 70’eren ind til Aalborg for at tage på McDonald’s og i Aalborg Storcenter, så gjorde jeg det jo for penge, jeg selv havde tjent. Og det gav en helt anden forståelse for det,” siger hun.

Lommepengepolitikken skal fikses

FH-formand Morten Skov Christiansen benægter heller ikke, at det var behovet for at tjene penge, der sendte ham i fritidsjob som ung. Og netop derfor mener han, det er helt afgørende, at forældre sparer på lommepengene.

”Mange forældre betaler deres børn høje lommepenge for IKKE at have et fritidsjob. Det er helt forfejlet. Det er ikke Christiansborgs politik, der er i vejen. Det er lommepengepolitikken, vi skal have fikset,” understregede han på Moderaternes landsmøde i Vejle i weekenden.

Ane Halsboe-Jørgensen uddyber i et interview med A4 sin mening om, at flere unge skal have et fritidsjob.

”Der er brug for, at vi som samfund hanker lidt op i os selv. Både i forhold til at få fortalt vores unge mennesker, at det at have et fritidsjob og tjene sine egne penge har en stor værdi. Men også i forhold til arbejdsgiverne skal vi kigge på, om der kan gøres mere.

Eksempelvis i industrien og på offentlige arbejdspladser. Vi skal også se på, om vi har fået lavet nogle lovgivningsmæssige rammer, der gør det svært at etablere fritidsjob, og det sidder vi og arbejder på,” sagde hun i interviewet, der blev bragt torsdag.