I dag foreslog Kommissionen den såkaldte Net-Zero Industry Act.

Den kommer, efter at det i starten af februar blev meddelt i Kommissionens Green Deal Industrial Plan, at et lovforslag var lige på trapperne.

Nu er det her så – endelig vil mange nok sige. Efter at USA introducerede den såkaldte Inflation Reduction Act har mange efterspurgt en lignende progressiv lovgivning i Europa.

Bedre betingelser for grønne virksomheder

Netop lovforslaget til en Net-Zero Industry Act har til formål at skabe bedre betingelser for grønne virksomheder i Europa, så man undgår, at virksomheder flytter deres produktion til USA eller andre attraktive steder.

LÆS OGSÅ: A green transition together

Det skal fremskynde overgangen til ren energi i Europa – bl.a. via hurtige tilladelser.

Lovforslaget lægger op til en opkvalificering og omskoling af arbejdsstyrken – hvad der beskrives som en nødvendighed for at lykkes med den grønne omstilling.

Må ikke ende i konkurrence mod bunden

I FH ser vi meget positivt på de nye takter fra Europa Kommissionen. Det er dog helt afgørende, at vi sikrer, at det nye væksteventyr ikke skal være en konkurrence mod bunden, hvor et dårligt løn og arbejdsmiljø bliver rammen for den nye udvikling i Europa. Vi skal gå forrest og styrke vores konkurrenceevne ved også at investere langsigtet i vores kompetencer, produktivitet og godt arbejdsmiljø.

Lovforslaget skal nu drøftes i både Parlamentet og Rådet, før de kan forhandle og vedtage den grønne industriplan.

Green Transition

greentransition.com