Kommissionen har vedtaget, at Danmark vil modtage næsten 670 mio. kr. i EU-tilskud til at støtte indsatsen for at opnå klimaneutralitet inden 2050. EU-tilskuddet er finansieret gennem Fonden for Retfærdig Omstilling (FRO).

FRO-midlerne vil blive investeret i forskning og innovation med henblik på at udvikle alternativer til CO2-udledene brændstoffer.

I onsdags præsenterede Kommissionen ’Den Europæiske Grønne Pagt’ som skal være med til at mindske emballageaffald. Forslaget skal være med til at sikre mindre emballageaffald, mere genbrug og genopfyldning og senest i 2030 kun genanvendelige emballage.

I FH arbejder vi for at sikre grøn omstilling på en retfærdig måde. FH har udarbejdet et udspil om klimatilpasningen, som er mundet ud i 18 anbefalinger. Anbefalingerne skal bidrage til, at klimatilpasningen i Danmark både bliver retfærdig og skaber gode arbejdspladser.

Du kan læse mere om Fagbevægelsens Hovedorganisations Klimaudspil her:

LÆS KLIMAUDSPIL HER