FOAs A-kasse inviterer løbende medlemmerne til webinarer med gode råd om jobsøgning og andre ting, det er godt at vide, når man er ledig.

Jeanette Rude Kragbæk har deltaget i flere af webinarerne og glæder sig hver gang til det næste:

”Inden hvert webinar fokuserer jeg på at være åben, positiv og reflekterende, så jeg er klar til at få noget nyt med, jeg kan bruge i min jobsøgning. Samtidig gør jeg det ekstra hyggeligt for mig selv, med god kaffe og lækre snacks, så webinaret også på den måde bliver en god oplevelse”, fortæller hun.

Jeg er begyndt at søge uopfordret ved at ringe og besøge arbejdspladser, hvor jeg godt kunne tænke mig at arbejde. Så kan de møde mig og se og høre, hvad jeg kan byde på, selvom jeg søger på et nyt område”.

Jeanette Rude Kragbæk

Hun føler sig i gode hænder hos Rie, Eva og Vibeke, der holder webinarerne:

”De er rigtigt gode til at formidle de gode råd – sådan meget pædagogiske, anerkendende og inspirerende. Det er tydeligt at mærke på deres ping-pong, at de er gode kolleger og ved, hvad de taler om”.

Det er nu ikke, fordi Jeanette selv har svært ved at skrive jobansøgninger og gå til jobsamtaler. Tværtimod får hun meget ros både fra a-kassen og jobcentret.

”Men jeg får altid lige en ekstra detalje med fra et webinar. Det kan være en overskrift på en ansøgning, der lige får et pift, eller en ny sætning, der virkelig gør en forskel”, fortæller hun.

Inspiration til brancheskifte

Efter to nedture med stress skal Jeanette ikke tilbage til pædagogfaget, men søger i stedet nye græsgange. Det er svært, men hun har bl.a. fået inspiration fra webinaret om brancheskift:

”Jeg er begyndt at søge uopfordret ved at ringe og besøge arbejdspladser, hvor jeg godt kunne tænke mig at arbejde. Så kan de møde mig og se og høre, hvad jeg kan byde på, selvom jeg søger på et nyt område”.

Flere gange har det været lige ved og næsten:

”Kemien har været der, og der har været flere arbejdsgivere, der gerne ville have ansat mig”, fortæller hun, ”men så har de ikke lige skullet bruge nogen her og nu”.

Med sin baggrund som pædagog og mange års arbejde med mennesker har Jeanette stærke sociale og pædagogiske kompetencer, der også vil kunne bruges i andre fag.

Så hun håber, der snart er gevinst i jobsøgningen. Som det sociale og udadvendte menneske hun er, savner hun først og fremmest det daglige samvær med kolleger, men selvfølgelig også at få nogle flere penge ind på lønkontoen.

Selvom jeg bruger meget tid og energi på at skrive gode ansøgninger til det næste job, er der selvfølgelig dage, hvor jeg tænker: Nu må der da snart ske noget… Derfor blev jeg ekstra glad for webinaret: Sådan bevarer du gejsten som ledig.

Jeanette Rude Kragbæk

Vi kan inspirere hinanden

Selvom Jeanette får meget ud af webinarerne, har hun også et forslag til, hvordan de kan blive endnu bedre:

”Måske kunne I lægge noget gruppearbejde ind i webinarerne?”, foreslår hun, ”så kan vi sparre med hinanden om vores jobsøgning: Hvad gør du, der virker godt? Og hvad gør jeg? Det kunne både være med nogen fra vores eget fag og tværfagligt, fx en gruppe for alle os, der er ude i et brancheskift”.

Allerhelst ville hun mødes fysisk med alle de andre deltagere i webinarerne, men det er selvfølgelig umuligt, når medlemmerne kommer fra hele landet:

”Og når det er sådan, så er webinarerne for mig klart det næstbedste tilbud” siger hun.

Hjælp til at bevare gejsten

Jeanette har været ledig i flere måneder og er grundigt træt af det:

”Selvom jeg bruger meget tid og energi på at skrive gode ansøgninger til det næste job, er der selvfølgelig dage, hvor jeg tænker: Nu må der da snart ske noget… Derfor blev jeg ekstra glad for webinaret: Sådan bevarer du gejsten som ledig.

Her kunne jeg især bruge forslaget: Hvordan får jeg endnu mere styr på min jobsøgning? For selvom det lige nu er mit job at søge arbejde, er det også vigtigt at huske at puste ud en gang imellem og lave noget helt andet, der bare giver den gode energi.”

Mens Jeanette venter på, at jobbet kommer, kan hun i hvert fald glæde sig til det næste webinar, der handler om, hvordan man kan gøre sit til at få en god jobsamtale.

Men allermest ønsker hun, at hun lige som mange andre medlemmer ”desværre” bliver nødt til at melde afbud til webinaret med den gode begrundelse, at hun er kommet i arbejde.

FOAs A-kasse holder bl.a. webinarer med disse temaer:

 • ”Sådan skriver du en god jobansøgning og et godt CV”
 • ”Sådan får du en god jobsamtale”
 • ”Sådan søger du uopfordret”
 • ”Sådan søger du job på et nyt fagområde”
 • ”Sådan bruger du dit netværk”
 • ”Sådan bruger du FOA Job og FOA JobMatch”
 • ”Sådan får du et godt aktiveringsforløb på en arbejdsplads”
 • ”Sådan kan du uddanne dig, mens du er ledig”
 • ”Sådan bevarer du gejsten, mens du er ledig”

  I efteråret 2022 suppleres der med nye emner som:
 • ”Sådan bruger du supplerende dagpenge”
 • ”Sådan laver og sender du en videoansøgning”

Desuden har FOAs A-kasse og 3Fs A-kasse holdt flere fælles webinarer for medlemmer på 50+ med særlige råd til denne aldersgruppes jobsøgning.

Læs mere om FOA’s A-kasse webinarer her