Sandra Agerlund skrev speciale, mens hun var på barsel og dimitterede i august 2020 med en cand.mag. i pædagogik. Og så skulle hun søge job.

Men hvordan skriver man en ansøgning, og hvordan strukturer man sin arbejdstid, når man både skal søge job og være mor på samme tid? Og hvordan søger man egentlig job? Især hvis man kommer direkte fra studiet, eller af andre årsager ikke har søgt job i lang tid.

De spørgsmål fik Sandra hjælp til fra sin a-kasse, Magistrenes A-kasse. Hun deltog i flere kurser, som a-kassen tilbyder som en del af et forsøg, hvor en række a-kasser har eneansvar for nyuddannede ledige i de første tre måneder.

Nye øjne

Sandra kom også med på ”Nye øjne” – et forløb mellem jobcentret og Magistrenes A-kasse. Her fik hun tips til, hvor hun kunne søge uopfordret og hvordan.

A-kassen har også hjulpet mig med, hvordan jeg strukturerer min hverdag med børn og jobsøgning, så jeg bruger min tid smart og kan være mor og holde fri med god samvittighed

Sandra Agerlund

”Jeg havde brug for at finde ud af, hvordan jeg skulle knække koden til at skrive fremadrettet i en ansøgning, og hvordan jeg skulle strukturere mit cv. Og ikke mindst hvor jeg kunne søge med min erfaring fra praktik og studiejob”, fortæller Sandra Agerlund.

Mødtes med faste karriererådgivere

Sandra havde flere møder med karriererådgiver Nina fra MA, hvor hun fik feedback på cv og ansøgning.

Hos Magistrenes A-kasse kan man vælge at booke møder med den samme karriererådgiver. På den måde får man en rådgiver, man kan huske – og én som husker dig.

”Da jeg var så heldig at skulle til jobsamtale, fik jeg kontakt med Pia fra a-kassen. Hun hjalp mig med at forberede mig, og vi talte endda sammen lige inden jobsamtalen. Pia bekræftede mig i, at jeg havde styr på det og mindede mig om, at jeg ikke skulle overforberede mig,” siger Sandra.

Lærte at skrive en ansøgning og strukturere hverdagen

”Det har givet mening at have kontakt alene til a-kassen, som jeg kunne kontakte, når jeg havde brug for sparring. Det har givet ro. Jeg havde brug for at lære, hvordan jeg skulle skrive en ansøgning, som fik mig videre, og jeg skulle jeg lære at gå til samtale”.

”A-kassen har også hjulpet mig med, hvordan jeg strukturerer min hverdag med børn og jobsøgning, så jeg bruger min tid smart og kan være mor og holde fri med god samvittighed”, siger Sandra.

Sandra har nu en koordinatorrolle ved socialforvaltningen i Københavns Kommune.

Læs mere om a-kasseforsøget