I Danmark har vi en stærk fagbevægelse, som historisk har sat markante fingeraftryk på alt fra arbejdstider til pensionsforhold. Dansk fagbevægelse er en central aktør og samarbejdspartner for politikere, arbejdsgivere og civilsamfundet.

Sådan forholder det sig desværre ikke altid for fagbevægelsen i verdens fattigste lande.

Men lokale hovedorganisationer og fagforeninger arbejder for at give lønmodtagerne en stemme i udviklingslandene i Asien, Mellemøsten, Latinamerika og Afrika.

Det arbejde støtter vi i FH gennem vores egen udviklingsorganisation, Ulandssekretariatet.

Ulandssekretariatet har netop lanceret en ny hjemmeside, hvor du kan læse mere om arbejdet med at styrke fagbevægelsen i udviklingslandene for derigennem at fremme demokrati, arbejdstagerrettigheder og bekæmpe fattigdom.

Det sker blandt andet gennem tillidsmandskurser, uddannelse i forhandling af overenskomster og arbejdsmiljø samt erfaringsudveksling i forhold til to- og trepartsforhandlinger.

Få nyhedsbrevet og hold dig opdateret

Du kan også læse om, hvordan vi arbejder for at give kvinder på arbejdsmarkedet i Mellemøsten en stærkere stemme gennem vores dansk-arabiske kvindenetværk.

Eller du kan kaste dig over historien om, hvordan Ulandssekretariatet og DI sammen har støttet arbejdsmarkedets parter i Uganda i at få indført en væsentligt højere mindsteløn, der kan bringe millioner af mennesker ud af fattigdom.

Endelig kan du få et indblik i, hvordan Ulandssekretariatet støtter fagbevægelsen i Colombia, hvor det bogstaveligt talt kan være med livet som indsats, at man engagerer sig i det faglige arbejde – eller du kan høre mere om, hvordan vi har været med til at sikre bedre vilkår for skibsophuggere i Bangladesh, en branche, der traditionelt har været præget af mange dødsulykker.

Du kan også læse om, hvordan en gruppe danske lærlinge har haft det med at bruge en del af deres praktiktid i et udviklingsland.

Du finder Ulandssekretariatet nye hjemmeside her, og du kan også skrive dig op til nyhedsbrevet, hvis du vil høre mere om fagbevægelsens arbejde i udviklingslandene.

Børnearbejde i udviklingslande: Ulandssekretariatet
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet på ulandssekretariatet.dk