– Jeg er ansat i housekeeping, og vi gør rent på værelser og i fællesområder. Det er en lidt speciel gruppe, for vi er kun 13 fasansatte i dagligdagen, men når vi tæller weekendpiger og afløsere med, er vi i alt 52 kollegaer.

Det er en lidt speciel gruppe, for vi er kun 13 fasansatte i dagligdagen, men når vi tæller weekendpiger og afløsere med, er vi i alt 52 kollegaer.

Det er fire år siden, jeg sagde ja til at blive deres arbejdsmiljørepræsentant. Jeg havde aldrig lavet fagligt arbejde før, og jeg meldte mig, fordi jeg gerne vil hjælpe andre og gøre en forskel.

Der gik ikke ret lang tid, før Finn nede i 3F fik mig lokket med i Miljøudvalget. Nu er jeg formand for det udvalg, så det er gået lidt stærkt.


Jeg er glad for, at der nu kommer fokus på AMR’erne og det arbejde, vi laver. Selv om vi gør, hvad vi kan, bliver vi let lidt usynlige i det faglige arbejde, og det er lidt ærgerligt, for mange steder er der jo virkelig brug for et bedre arbejdsmiljø. 

LINDA ROSE BECK OLSEN, HOTEL SCANDIC

Noget af det første, jeg kastede mig over som AMR på hotellet, var de tunge vogne, vi skubbede rundt på. De vejede op til 200 kilo, og vi havde talt om, hvad vi kunne gøre.

Nu er de alle sammen skiftet ud med en model, som er skøn at gå med, fordi den nærmest ingenting vejer. Det tog et par år at få vognene skiftet, fordi vi testede en række forskellige modeller, før vi var helt sikre.

Det var en god opgave at starte med, og det er bestemt mit indtryk, at folk er glade.


LINDA ROSE BECK OLSEN, HOTEL SCANDIC

Vores oldfrue har været her i to år, og hun er positiv over for det arbejde, jeg laver som AMR og vil gerne hjælpe.

Jeg får lov til at bruge den tid på opgaven, der er nødvendig – og jeg tror, jeg har AMR-kasketten på næsten hver dag.

Der er jo næsten hele tiden folk, der kommer og spørger om det ene eller det andet, og så må man lige sætte sig ned og snakke med.

Min største udfordring er nok, at vores gruppe er så blandet. Vi har en del udlændinge, der ikke rigtigt ved, hvordan fagforeningerne fungerer her i Danmark. Og så er der mange af de løst- og kortidsansatte, der ikke rigtigt går op i det. Og jeg vil jo gerne have, at de engagerer sig i det.

Jeg er glad for, at der nu kommer fokus på AMR’erne og det arbejde, vi laver. Selv om vi gør, hvad vi kan, bliver vi let lidt usynlige i det faglige arbejde, og det er lidt ærgerligt, for mange steder er der jo virkelig brug for et bedre arbejdsmiljø.

Tag bare hotelbranchen, som kan være ret hårdt arbejde. Der er masser af piger, som virkelig knokler og skal arbejde hurtigt, men desværre støder vi også tit på direktører, som kan være lidt svære at råbe op.