Regeringen vil i sin 2025-plan tage 7,8 mia. kroner fra dagpenge, SU, mindre offentligt forbrug og senere pensionsalder for i stedet at bruge dem på skatte- og afgiftslettelser. For de penge kunne det stigende antal børn, patienter og ældre få eksempelvis 27.000 pædagoger, 24.000 sygeplejersker eller 27.000 sosu’er. Det viser LO og FTF’s beregninger.

Landets to største hovedorganisationer LO og FTF sender i anledning af Folketingets åbning en klar besked til landets folketingspolitikere: Vi vælger velfærden. Invester i velfærd og drop skattelettelser!
LO og FTF repræsenterer i alt cirka 1,5 mio. lønmodtagere, og det er i høj grad deres skattekroner, der bliver flyttet rundt på i regeringens 2025-plan. Derfor har de danske lønmodtagere en klar forventning om, at politikerne lytter til dem.
"Færre velfærdsmedarbejdere skal tage sig af et markant stigende antal børn og ældre de kommende år. Alene fra 2010-2015 er antallet af offentligt ansatte faldet med 31.000. Det kan ikke fortsætte på den måde. Vi risikerer at efterlade et samfund til vores børn, der tilbyder væsentlig ringere velfærd og mulighed for uddannelse og job, end det samfund, som vi kender i dag", siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF, der repræsenterer 450.000 offentligt og privat ansatte.
"Lønmodtagerne i Danmark knokler hver eneste dag for at skabe overskud, omsorg, pleje og vækst til gavn for fællesskabet. Men vores fælles velfærd forringes, hvis politikerne igen vælger at udskyde pensionsalderen, svække dagpengene, skære i velfærd og uddannelse for at få råd til skattelettelser for 7,8 mia. kr., som regeringen ønsker det i sin 2025-plan", siger Lizette Risgaard, formand for LO, der repræsenter 1,1 mio. medlemmer. 
Topøkonomer advarer
Danskerne vil opleve velfærdsforringelser, hvis regeringen får flertal for kun at øge det offentlige forbrug med 0,5 pct. om året frem til 2025. Det fastslår to økonomiprofessorer og tidligere overvismænd.
”Med en årlig stigning i det offentlige forbrug på kun 0,5 procent vil det for den enkelte borger medføre en betydelig nedskæring i forhold til status quo og den almindelige velstandsudvikling", fastslår økonomiprofessor ved Københavns Universitet og tidligere overvismand; Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, overfor ftf.dk i artiklen her.
Han bakkes op af økonomiprofessor ved Aarhus Universitet og tidligere overvismand, Torben M. Andersen, som udtaler sig her.
Vi vælger velfærden
LO og FTF lancerer i anledning af Folketingets åbning en række nye infografikker, som frit kan downloades her fra siden, og som kan deles på fx Facebook, Twitter, Instagram, i fagblade, nyhedsbreve mv. Hent grafikker i højre side af artiklen.