Luftfartsbranchen skal være karakteriseret af ordentlige løn- og arbejdsvilkår og fair konkurrence.
Det fastslår transportminister Hans Christian Schmidt (V) i et svar til FTF og LO. Ministeren understreger, at luftfartsselskaber i Europa skal konkurrere på grundlag af kvalitet, pris og nytænkning – ikke ved at shoppe rundt mellem EU-landenes forskellige regler.
Selskaberne skal ifølge ministeren heller ikke konkurrere på ulige konkurrencevilkår, som det sker i dag ved at især luftfartsselskaber fra Mellemøsten får forskellige former for skjult statsstøtte.
Bente Sorgenfrey, formand for FTF, glæder sig over ministerens svar.
"Det er godt, at transportministeren er opmærksom på de store problemer med løn- og arbejdsvilkår på området i dag. Især lavprisflyselskaber uden overenskomst tilbyder i stigende grad endda meget ringe løn- og arbejdsvilkår. Det store fokus på at minimere lønnen skaber et pres mod laveste standarder. Jeg er glad for ministerens tilsagn om, at ville arbejde for ordentlige fælles aftaler i EU", siger hun.
Transportministeren har svaret FTF og LO på baggrund af et tidligere høringssvar fra de to hovedorganisationer om en europæisk luftfartsstrategi, som EU-Kommissionen satte dagsordenen i slutningen af 2015.