Bølgerne gik højt i debatten om offentligt ansattes ytringsfrihed i Folkets Hus i Allinge, mens regnen silede ned fra en grå himmel over Folkemødets anden dag. Og der var ikke meget at klappe for  tilhørerne til dagens debat.
Arbejdsgiverne i DA mener, at ytringsfrihed er vigtig, men skal sikres af "frivillighedens vej", som Sten Müntzberg, underdirektør i DA, udtrykte det. Og desuden bør de ansatte gribe i egen barm og rejse kritikken internt før de går til offentligheden, mener Venstres folketingsmedlem Jan E. Jørgensen.
Det fik en række sygeplejersker, lærere og andre tilhørere, bl.a. faglige tillidsfolk og en lederrepræsentant, op af stolen: Mange ledere kender ikke reglerne for ansattes ytringsfrihed, og det rammer de ansatte., og tillidsfolkene henviste til, at fx to sygeplejersker er fyret, fordi de ytrer sig kritisk på fx Facebook med kritik af kvaliteten på et bestemt sygehus. Men den officielle begrundelse for fyringen er på papiret fx økonomi eller omstruktureringer.
"Offentligt ansatte tør ikke ytre sig kritisk på jobbet af frygt for fyringer og sanktioner, viser en spritny undersøgelse fra FTF, og det er kun blevet værre de senere år. Nu har jeg ventet tålmodigt på jer politikere i ti år, men nu er tålmodigheden slut. Vi skal have en ansættelsesretlig beskyttelse af de offentligt ansatte. Det vil især have en præventiv effekt overfor arbejdsgiverne, svarede formand for FTF, Bente Sorgenfrey, der har lanceret en
Men hverken Mette Reismann fra Socialdemokratiet eller Venstres Jan E. Jørgensen vil love lovbeskyttelse. 
Men debatten er ikke slut. Alternativet har har kaldt justitsminister Søren Pind i samråd efter offentliggørelsen af FTF’s nye undersøgelse, der dokumenterer, at 60 procent af de ansatte er bange for at ytre sig kritisk og frygter sanktioner, fx fyring.