Det danske arbejdsmarked er kønsopdelt mellem mande- og kvindefag samt offentlig og privat sektor. Og det har ikke ændret sig de sidste 20 år, viser rapport fra SFI, der blev udgivet den 20. maj 2016. Derfor nedsætter minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) et udvalg, der skal komme med anbefalinger til at opbløde det kønsopdelte arbejdsmarked.
”Ligestilling er en af grundstenene i vores samfund, og derfor skal det også være en del af den hverdag, børn og unge møder i dagtilbud, på skoler og i uddannelsesinstitutioner. Udvalget skal se på de udfordringer, der er. For eksempel i forhold til at nogle drenge halter bagefter fagligt i overgangen fra både dagtilbud til folkeskole og fra folkeskole til ungdomsuddannelse, at piger trives dårligere end drenge og i forhold til, at både drenge og piger træffer kønsstereotype uddannelsesvalg,” siger minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby i en nyhed på ministeriets hjemmeside. 
 Til politikken udtaler Ellen Trane Nørby "Det handler ikke om, at vi som regering vil dirigere flere mænd over i et fag eller få flere kvinder til at søge et andet. Men der er en lang række forhold, som fortsat gør, at mange ikke føler sig velkomne i bestemte fag. Det kræver sin kvinde at blive mekaniker eller sin mand at blive pædagog, og der vil vi gerne stille den enkelte unge fri til at vælge, hvad de drømmer om," 
Udvalget består af centrale organisationer på dagtilbuds- og uddannelsesområdet, blandt andre BUPL og Danmarks Lærerforening samt relevante vidensmiljøer. Selve udvalget inddeles i fem arbejdsgrupper med fokus på holdvis folkeskole, vejledning, erhvervsuddannelser, daginstitutioner og gymnasiale uddannelser.
Udvalget forventes at aflægge sin rapport i november 2016.