? Det er uretfærdigt og uacceptabelt, at uligheden i sundhed er så stor, men det er desværre ikke en nyhed. Vores medlemmer har i mange år oplevet ulighed i arbejdsmiljø og sundhed, hvor kortuddannede lever markant kortere end folk med lang uddannelse, siger Lizette Risgaard.

Af DR?s udsendelse ?En syg forskel? fremgår det, at den fattigste del af befolkningen dør 10 år tidligere end den rigeste del. LO?s Hvidbog viste tillige, at ufaglærte lever kortere end folk med en lang videregående uddannelse.

? Politikerne siger, at vi skal arbejde længere, men så må de også sørge for nogle ordentlige arbejdsvilkår på arbejdspladserne, siger Lizette Risgaard i en kommentar til udsendelsen.

? Derfor er det jo også uhørt, at regeringen valgte at skære 20 procent af Arbejdstilsynets ressourcer i forbindelse med finansloven sidste år. Vi skal have et tilsyn, der har tilstrækkelige ressourcer til at holde øje med, at medarbejderne har et sikkert og sundt arbejde, hvor de ikke bliver syge, siger Lizette Risgaard.

? Desuden skal vi meget hurtigt have forbedret kontrollen med virksomhederne. Siemens og Vestas har for nylig vist, at det kun kan gå for langsomt med at revidere krone-smiley?en?.

Ordentlig tilbagetrækning
Lizette Risgaard mener samtidig, at det er på tide at diskutere ordentlige tilbagetrækningsordninger, som fx en bedre seniorførtidspension, så de ældre, der har mest brug for at forlade arbejdsmarkedet før tid, reelt har mulighed for det.

? Ældre, som vil have svært ved at fortsætte på deres arbejde frem til pensionen, har brug for ordentlige tilbagetrækningsordninger. Det er ikke i orden, at folk skal tilbringe deres sidste mange år på arbejdsmarkedet på smertestillende piller, siger Lizette Risgaard.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.