? Beskæftigelsen fortsætter med at stige, og der er skabt ca. 43.000 flere job alene det seneste år. Siden foråret 2013, hvor fremgangen satte ind, er beskæftigelsen steget med over 85.000 personer, siger Mette Hørdum Larsen, der er økonom i LO.

? Jobfremgangen sker udelukkende i den private sektor, og her er der stigende beskæftigelse i de fleste brancher. Således er der det seneste år kommet 14.400 flere job inden for handel og transport, herunder særligt inden for hoteller og restauranter samt i detailhandlen. Det er brancher, der får gavn af, at det private forbrug nu er på vej op. Derudover er der kommet 9.300 flere job inden for erhvervsservice, som blandt andet omfatter rengøringspersonale. Beskæftigelsen i industrien er steget med 2.900 personer det seneste år, mens byggeriet har oplevet en jobfremgang på 5.400.

? Dansk økonomi befinder sig i starten af et opsving. Et opsving, der ventes at tage til i styrke, og på den baggrund er der udsigt til, at jobfremgangen i den private sektor fortsætter, siger Mette Hørdum Larsen.

? Inden for den offentlige sektor har udviklingen i beskæftigelsen til gengæld været meget beskeden, og beskæftigelsen for lønmodtagere i den offentlige sektor er faldet med over 1.000 personer det seneste år. Der er med finanslovaftalen for i år lagt op til en svag udvikling i den offentlige service. Der er derfor desværre meget, som tyder på, at den offentlige beskæftigelse vil fortsætte med at falde de kommende måneder, slutter hun.

Læs notatet her

Kontakt:
Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 234 38 42 14, eller
økonom i LO Mette Hørdum Larsen, tlf. 35 24 60 77.