Regeringen vil udflytte 3.900 statslige arbejdspladser, så der skabes vækst i provinsen. 
FTF, der hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte, advarer imod, at planen er underfinansieret og kan ramme kvalitet, borgere og arbejdsforhold.
”Med de få midler, der er afsat, risikerer vi at opleve kvalitets- og produktivitetstab. Det fortjener ingen. Heller ikke de medarbejdere, der nu risikerer dårligere arbejdsforhold, fordi planen er underfinansieret. Dårligt arbejdsmiljø betyder stressede og ineffektive medarbejdere, og det går igen ud over de borgere og virksomheder, som er afhængige af den service, der skal leveres,” siger formand for FTF, Bente Sorgenfrey. 

Regeringen har i alt afsat 400 mio. kr. til udflytningen, eller hvad der svarer til godt 100.000 pr. medarbejder. Da man i sin tid flyttede Sikkerhedsstyrelsen fra København til Esbjerg lød regningen på 0,5 mio. kr. pr. medarbejder. I Norge har udflytning af statslige job kostet mellem 0,5 og 4 mio. kr. pr. medarbejder, også uden at det har medført nævneværdig vækst og jobskabelse i de norske yderområder.

Invester hellere i uddannelse
FTF mener, at pengene kunne bruges bedre på at opretholde og udbygge regionale uddannelsessteder i provinsen. Desværre går regeringen den modsatte vej, og vil med besparelser på bl.a. de mellemlange uddannelser lukke studiepladser og uddannelser – især i provinsen.
I regeringens finanslov er der lagt op til besparelser på uddannelserne på i alt 8,3 mia. kr. frem mod 2019. Det rammer særligt professionshøjskoler, erhvervsuddannelser og erhvervsakademier, der har mange studiepladser i provinsen. Fx risikerer pædagoguddannelsen at lukke på Bornholm.  
”Regeringens medicin er jo tydeligvis den helt forkerte. Der tages penge fra det, der virker, og gives til det, der ikke gør. Hvis vi skal skabe et sammenhængende Danmark, skal vi satse på uddannelse og lige adgang til velfærd i hele landet,” siger Bente Sorgenfrey. 
"Vi er alle enige om, at vi skal have et mere sammenhængende Danmark, men erfaringerne fra tidligere udflytninger i både Danmark og udlandet viser, at udflytning skaber meget lidt vækst lokalt," siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.
Vismænd: Uddannelse virker i yderområderne
FTF henviser bl.a. til en redegørelse fra Det Økonomiske Råd fra foråret 2015, der konkluderer at:
”Erfaringer fra Storbritannien tyder på, at udflytning af statslige arbejdspladser kun har haft en svagt positiv afsmittende effekt på den private beskæftigelse i nærområderne. Dette skyldes, at en positiv effekt på beskæftigelsen i serviceerhverv i nærområderne næsten modsvares af lavere beskæftigelse i fremstillingserhverv.” 
Helt anderledes vigtigt vurderer Det Økonomiske Råd adgangen til uddannelse:
”For at fastholde den høje mobilitet i alle dele af landet fremover er det vigtigt, at der fortsat er gode uddannelsesmuligheder i alle dele af landet,” konkluderer vismændene.