Regeringsgrundlaget udpeger flere private arbejdspladser, at det skal betale sig at arbejde samt en stærk kernevelfærd som de tre første prioriteter. Herefter kommer en offentlig sektor med frit valg og så endelig en række erklæringer på bl.a. udlændinge- og retsområdet.
Regeringsgrundlagets prioriteringer på det økonomiske område er præget af målsætningerne om ”holde de styrbare offentlige udgifter i ro” og skattelettelser – i såvel bund som top. Det første skal bl.a. ske ved udlicitering og omprioriteringsbidrag. Forbedring af velfærden er således ikke et generelt mål for den økonomiske politik. 
Derudover lægges der op til beskæringer i kontanthjælp, flygtningeydelser og stramninger på asylområdet. 
Ulandsbistanden skal sænkes, og der skal stemmes om en ny formulering af det danske retsforbehold med tilslutning til Europol allerede til efteråret. 
Dagpengekommissionen skal aflevere sin rapport inden Folketingets åbning til oktober, mens Pensionskommissionen skal afgive rapport om den såkaldte ’restgruppe’ inden jul.
Regeringen vil samarbejde bredt, herunder ved trepartsforhandlinger, men først når en politisk aftale om dagpenge er indgået. Temaerne for trepartsforhandlingerne er bl.a. konkurrenceevne, uddannelse, færre på overførsel og udenlandsk arbejdskraft.