Regeringens vækstplan får en positiv modtagelse i fagbevægelsen. Fokus på vækst og jobskabelse er helt nødvendigt for at fastholde de positive tegn, der har været fra dansk økonomi, lyder det fra LO og FTF.
”Vi har stadig brug for tiltag til at komme helt ud af krisens slagskygge, så ros til regeringen for at have fremlagt initiativer, der skal skabe vækst og beskæftigelse i hele landet,” siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.
Hun minder om, at fagbevægelsen for nylig har fremlagt en omfattende vækstpakke, der kan understøtte vækst og fornyelse bl.a. i form af øget offentligt privat samarbejde.
En pakke hun håber, at politikerne vil skele til, når der skal fremlægges yderligere initiativer.
God ide at kigge på punktafgifter
I regeringens vækstplan giver det især god mening at justere puljen til erhvervsbeskatning og kigge på de mange punktafgifter, som i dag rammer virksomhederne, påpeger LO-formand Harald Børsting. Han håber, at regeringen vil inddrage repræsentanter for lønmodtagerne i arbejdet:
”Vi kender alle sammen til oplagte eksempler på afgifter, som hverken giver den store mening eller nævneværdige indtægter, men bare giver mere administrativt bøvl, end godt er. Der vil der helt sikkert være noget at komme efter,” siger Harald Børsting.
Ros for støtte til Det blå Danmark
Samtidig er der positive gevinster ved at inddrage mobile borerigge i tonnageskatteordningen, påpeger LO-formanden. Det vil hjælpe ”Det blå Danmark” med at bevare sin styrkeposition:
”Den danske offshore industri har vist, at vi er i stand til at finde nye områder, hvor Danmark kan være førende. Det vil vi meget gerne understøtte, for det kommer både væksten og beskæftigelsen til gavn,” siger Harald Børsting.
Kortere sagsbehandlingstider kræver udvikling
Regeringen har fremlagt en række områder, hvor der er konkrete måltal for kortere sagsbehandlingstider.
”Vi skal gøre det så nemt og ubureaukratisk som muligt for virksomhederne at være i kontakt med offentlige myndigheder. Derfor er det en god målsætning at sænke sagsbehandlingstiderne. I forlængelse af tillidsreformen bør det være helt naturligt at inddrage medarbejderne i den nødvendige udviklingsproces” siger Bente Sorgenfrey.
For yderligere information kontakt:
kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen (LO) tlf. 2159 3387  eller
kommunikationschef Flemming Andersen (FTF)  tlf. 4036 8804.