Halvdelen af landets ledere med personaleansvar er ikke uddannet i at håndtere stress og psykisk arbejdsmiljø blandt de ansatte, viser undersøgelse. Dertil føler 68 % af lederne sig ikke rustet til at tackle opgaven.
FTF, LO og vælgerne vil derfor have politikerne til at indføre et krav om, at alle nye ledere skal gennemføre en uddannelse om psykisk arbejdsmiljø. Mange ledere efterspørger selv efteruddannelse i psykisk arbejdsmiljø.
Stress er en trussel mod folkesundheden og en stor belastning for både den stressramte, familie, arbejdsplads og ledelse. Indsatsen mod stress på arbejdspladsen er ledelsens ansvar. FTF og LO har under valgkampen sat fokus på arbejdsmiljø og mener, at arbejdsgivere der sikrer et godt arbejdsmiljø belønnes økonomisk og med officielt logo. Det forslag bakker 64 % af vælgerne også op om.

Selvom god ledelse ikke er en garanti mod arbejdsrelateret stress, er det hævet over enhver tvivl at ledere spiller en hovedrolle når arbejdsbetinget stress skal identificeres, forebygges og håndteres.
Derfor opfordrer FTF dig til at invitere din leder til kurset, hvor han eller hun får værktøjerne til at håndtere stress blandt jeres medarbejdere.
Kurset er udviklet sammen med Danmarks førende stressforskere, dr.med. Bo Netterstrøm og læge Bettina Damsbo og Kalmia, center for stress. Kurset afholdes over halvanden dag; første gang d. 31. august fra 9-16 og derefter opfølgning d. 19. oktober fra 9-13. I forbindelse med kurset vil du få udleveret Bo Netterstrøms bøger "Stress og arbejde" og "Kort og godt om stress".
Undervisningen vil bl.a. bestå af gruppeopgaver, situationsspil og erfaringsudveksling. Bagefter er der mulighed for individuel eller gruppebaseret coaching. Kurset opfylder kravene til 1½ dags supplerende arbejdsmiljøuddannelse.