Under overskriften ’Fagbevægelsen skal ikke sætte sin lid til staten’ skriver Oskar Larsson i dag i Information, at jeg efterlyser en lovbestemt mindsteløn i Danmark. Det gør jeg ikke. FTF er imod, at politikerne skal fastsætte en mindsteløn i Danmark, som det f.eks. sker i Tyskland.
For FTF er det afgørende, at vi hele tiden udvikler den danske forhandlingsmodel, så den passer til de aktuelle udfordringer på arbejdsmarkedet. Og opfylder sit mål.
Målet er netop at sikre, at vi har ordnede forhold på arbejdsmarkedet – og sætte en stopper for det grå arbejdsmarked, der underbyder overenskomsterne – ved fortsat at udbrede overenskomsterne og deres dækningsgrad.
Alle danske fagforeninger burde være enige i dette mål. Arbejdsgiverne burde også være interesserede i, at deres egne overenskomster bliver fulgt, så de pæne virksomheder ikke bliver udkonkurreret af usolidariske virksomheder, der vil konkurrere på elendighed og underbetaling.
Social dumping i luften
FTF repræsenterer fx kabinepersonalet i SAS, hvor man tydeligt mærker den unfair konkurrence.
FTF har foreslået, at vi skal diskutere, hvordan vi sikrer og udvikler de kollektive aftaler i en tid, hvor 25 lande i EU har indført en mindsteløn eller almengøring. Er vores kollektive aftalemodel stærk nok på den lange bane? Eller skal vi lade os inspirere af Norge, hvor arbejdsmarkedets parter forhandler en overenskomst, der efterfølgende via et nævn udbredes til at gælde hele branchen? En sådan model vil måske være et effektivt værktøj til at bekæmpe løndumpning. Det fremfører bl.a. LO i Norge. Men vi skal også være opmærksomme på, om modellen kan gå hånd i hånd med de kollektive aftaler, eller om en sådan model, vil underminere dem.
Den danske model er under pres. Det danske arbejdsmarked er under pres. Det samme er lønmodtagere over hele Europa. Løndumping fra øst underminerer de løn- og arbejdsforhold, som vi har tilkæmpet os igennem årtier. Vi skal ikke vende det blinde øje til.
EU presser den danske model, hvor arbejdsmarkedets parter selv forhandler løn- og arbejdsvilkår. En række domme fra EU-domstolen svækker konfliktretten mv. Og formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, har for ikke så længe siden sagt, at han ønsker en mindsteløn i alle 28 EU-lande. Han er ikke bange for at diskutere det. Og det skal vi heller ikke være.
Det er vigtigt, at vi hele tiden udvikler den danske forhandlingsmodel, så den passer til de aktuelle udfordringer på arbejdsmarkedet. Fagbevægelsen har fortsat en stor opgave i at udbrede overenskomster til alle, ikke mindst nye brancher. Men det skal ikke være politikerne, der fastsætter en mindsteløn. Det skal arbejdsmarkedets parter nok selv klare, og her er kollektive aftaler den vej, vi i Danmark har valgt. Men vi skal altid turde tage en diskussion af andre modeller.