Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur (EU-OSHA) afholder i uge 43 en europæisk arbejdsmiljøuge. Pressemeddelelsen indeholder også oplysninger om de danske aktiviteter i den forbindelse – bl.a. en stor rapturne på erhvervsskolerne og en konference om arbejdsmiljø, der bliver afholdt nu på torsdag i Industriens Hus med over 150 deltagere:

Danske rappere sætter fokus på arbejdsmiljø
I Danmark vil LO, DA, FTF, Arbejdstilsynet, Arbejdsmiljørådet i samarbejde med Focal Point i DK arrangere aktiviteter i uge 43. Der er valgt at fokusere på unge og nyansattes situation på arbejdsmarkedet og på hvordan man i samarbejde kan sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Aktiviteterne består af 11 møder rundt om i landet på forskellige erhvervsskoler i uge 43.

Udover oplægsholdere fra arbejdsmarkedets parter og Arbejdstilsynet, medvirker to rappere, som laver improviseret rap om arbejdsmiljø og duellerer mod hinanden med hjælp af input fra eleverne i salen. Formålet med aktiviteten er dels at gøre de unge bevidste om vigtigheden af samarbejde for at sikre et godt arbejdsmiljø, – og dels at lærere og elever ikke blot skal være fokuseret omkring de arbejdsforhold de som kommende arbejdstagere skal indgå i, men også være opmærksomme på at sikkerhedsforholdene også er i orden på skolerne, mens eleverne tillærer sig viden og kompetencer.

Derudover bliver der afholdt en stor konference i Industriens Hus om arbejdsmiljø, hvor over 150 deltagere er tilmeldt. Konferencen kan der læses mere om her: