FTF-området har ikke oplevet det samme fald i ledigheden siden oktober 2012, som er set for samtlige ledige.
Fra oktober 2012 og frem til maj 2013 har ledigheden på FTF-området ligget stabilt på 3,2 pct. svarende til ca. 11.000 fuldtidsledige. Ser man på den generelle ledighed, var der i maj 2013 var ca. 153.500 bruttoledige (summen af ledige og aktiverede ledige) svarende til en ledighedsprocent på 5,8 pct. Det viser de seneste ledighedstal fra Danmark Statistik.
Den generelle ledighed har været svagt faldende siden oktober 2012. På det tidspunkt var ledigheden mindsket svarende til knap 10.000 fuldtidspersoner. På trods af dette lille fald i ledigheden i gennem sidste halve år har ledigheden gennem de sidste 3 1/2 år ligget forholdsvist stabilt med en ledighed mellem 6,2 pct. og 5,8 pct.

Ledigheden i FTF-a-kasserne
Ledigheden udvikler sig forskelligt på FTF-området. Således har ledigheden på FTF’s sundhedsområde været faldende gennem det sidste 1½ år, mens ledigheden blandt pædagoger siden efteråret har været konstant, efter et svagt fald i ledigheden hen over sommeren 2012.
For lærerne er ledigheden steget de sidste tre måneder, efter at ledigheden var stabil henover efteråret/vinteren og faldet henover sommeren 2012. Ledigheden inden for FTF-A er faldet svagt i gennem de sidste tre måneder. Faldet kommer efter, at ledigheden i FTF-A har været stigende gennem en længere periode. De ledige i FTF-A omfatter bl.a. socialrådgivere, kostuddannede og ansatte i finanssektoren.