Der er mange fine bud sundheds- og velfærdsløsninger i regeringens nye vækstplan.
Den er netop blevet præsenteret og giver blandt andet bud på, hvordan virksomhederne og dermed Danmark kan skabe vækst og job inden for velfærds- og sundhedsområdet.
FTF tager pænt mod den nye plan, der indeholder 27 initiativer. De handler blandt andet om udvikling og produktion af nye løsninger og investering i forskning.
Som hovedorganisation for 450.000 danskere – heraf cirka 300.000 i den offentlige sektor – har FTF længe peget på, at der er masser af muligheder for vækst på velfærdsområderne.
Medarbejderne skal med
Det kræver dog, at medarbejderne bliver taget mere med, end regeringen lægger op til i den nye plan. Sådan lyder vurderingen fra FTF’s formand Bente Sorgenfrey.
"Vi har en effektiv offentlig sektor, hvor der hele tiden udvikles nye løsninger. Vi kan skabe mere vækst og også beskæftigelse ved at udvikle et tættere samarbejde mellem den offentlige og private sektor," siger Bente Sorgenfrey.
Hun tilføjer, at medarbejderne spiller en helt central rolle.
"Det overrasker, at medarbejderne ikke er tænkt ind, når vækstplanen nu handler om muligheder i forhold til hjælpemidler, service og driftsløsninger. Medarbejderne på sundheds og velfærdsområdet får hele tiden mange ideer og løsninger. De kan blive til succeshistorier om eksport via et bedre samarbejde med det private," tilføjer FTF-formanden.
Hun undrer sig over, at de 27 initiativer mest handler om forskning og udvikling på universiteter.
"Jeg savner, at vækstplanen også medtænker professionshøjskoler og erhvervsakademier i udviklingen af ny viden. Det er på uddannelserne af blandt andre lærere og sygeplejersker, vi skal have mere videnudvikling," siger Bente Sorgenfrey.