I går fremlagde regeringen sin vækstpakke, som har til formål at skabe tillid til dansk økonomi for at få virksomheder og private til igen at investere og forbruge af deres opsparing.
I Danmark har vi pengene til at skabe vækst, men vi tør bare ikke bruge dem. Sådan lyder konklusionen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE-rådet).

”I hele Europa er der gået fuldstændig opsparing i den, fordi der er så meget fokus på at få styr på de offentlige finanser”, sig er AE-rådets direktør Lars Andersen. 
I Danmark har vi en opsparing på ca. 150 milliarder kroner, viser AE-rådets beregninger. Det er penge, som kunne skabe nye arbejdspladser og økonomisk vækst, hvis de bliver sat i omløb.
Men de kommer ikke i omløb, fordi både virksomheder og almindelige forbrugere frygter at bruge penge. Vi er alle tynget af krisestemningen, som har fået os til at holde igen med at bruge penge. Konkurrenceevnen er forværret 20 procent i perioden 2000-2011, og det fakta er blevet brugt som argument for nedskæringer og besparelser. Men ser man i stedet på konkurrenceevnens udvikling siden 2003 og frem til nu, er der status quo.
”Så hvad angår konkurrenceevnen står vi ikke på en brændende platform”, siger Lars Andersen .
AE-rådets beregninger viser, at konkurrenceevnen har været stigende siden 2008.
FTF lavede i december sidste år en undersøgelse,  som understøtter AE-rådets konklusion. Danskerne, som frygter for at miste deres job, holder igen med forbruget.