En ustabil arbejdsindsats, tiltagende sygefravær og kollegaer, der hvisker i krogene. Psykisk ustabile medarbejdere bliver hurtigt et samtaleemne blandt kollegerne og en belastning for deres arbejdsplads.
Som leder kan du imidlertid være med til at bryde tabuet og hjælpe de psykisk sårbare til at få et bedre arbejdsliv. Det siger erhvervspsykolog Majken Blom Søefeldt.
"Hvis arbejdspladserne skal lykkes med at forebygge langvarigt sygefravær, skal lederne vide, hvad man stiller op med psykisk sårbare medarbejdere. De skal vide, hvordan arbejdspladsen undgår at udløse eller at opretholde eller forværre psykiske vanskeligheder eller psykisk sygdom," siger hun.
Majken Blom Søefeldt pointerer, at alt for få ledere ved, hvordan de skal håndtere psykiske problemer. På den måde risikerer lederne, at fordomme tager over, og det kan i sidste ende skade medarbejderen, påpeger hun.
Derfor har FTF sammensat et kursus, der giver ledere viden, så de lettere kan genkende signaler på mistrivsel og reagere på en hensigtsmæssig måde. Kurset giver lederne redskaber til at tilpasse arbejdet den enkeltes ressourcer for på den måde at undgå en langtidssygemelding.