Normalt plejer FTF’s kongresser alene at fokusere på, hvilke politiske indsatsområder, FTF skal koncentrere sig om i den kommende treårige kongresperiode.

Kongressen har også denne gang vedtaget tre nye politiske indsatsområder om hhv. ”Velfærd og vækst”, ”Fagligheden i fokus” og ”Et godt og udviklende arbejdsliv”.  Men for første gang har FTF også vedtaget et helt nyt indsatsområde, der handler om fagbevægelsens egen udvikling.

Det nye fjerde indsatsområde skal bidrage til at udvikle FTF og fagbevægelsen indefra og støtte de enkelte medlemsorganisationer i deres udvikling.

Blandt andet blev det vedtaget, at FTF på forskellige måder skal understøtte organisationernes arbejde med at rekruttere og fastholde medlemmer – og at FTF skal hjælpe medlemsorganisationerne med at udvikle gode og forståelige begrundelser for at være med i en faglig organisation.  FTF er allerede tyvstartet på den sidste opgave i form af den kampagne – Er du OK? – som FTF aktuelt kører sammen med LO – og som fik mange rosende ord fra talerstolen.

Som en del af indsatsområdet vedtog kongressen, at FTF i kongresperioden får gennemført en analyse af, om FTF’s organisationsstruktur svarer til fremtidens behov – og får analyseret perspektiverne i et øget samarbejde med de to andre hovedorganisationer.

Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, der selv blev genvalgt på kongressen, siger:

”Når fagbevægelsen samlet set mister medlemmer, påvirker det hele fagbevægelsens legitimitet. Det er vigtigt, at vi udvikler os i FTF, at FTF understøtter organisationernes udvikling – og at vi også overvejer, hvordan vi bedst muligt kan samarbejde med AC og LO. Alt sammen for at vi kan yde den bedst mulige indsats til gavn for medlemmer – og påtage os et klart ansvar i samfundet”.