Ring, chat eller skriv en mail. Lige meget om du vil stille komplicerede spørgsmål om diplomuddannelse over mailen eller bare har brug for en personlig snak om fremtid og karriereskift over telefonen, så står Børne- og Undervisningsministeriets eVejledning klar til at vejlede dig.

Med åbningstid fra 10.00 til 22.00 på hverdage og til 20.00 i weekenderne er der rig mulighed for, at du kan kontakte eVejledningen, når børnene er lagt i seng, og du sidder med de svære spørgsmål foran computeren, påpeger Kirsten Hahn Larsen, leder af eVejledningen.

“På de 20 måneder vi har været i gang, har vi talt med 140.000 vejledningssøgende. Og folk er meget forskellige, når de søger hjælp. Nogle synes, det er rarest at tage en dialog over telefon, mens andre får mere ud af at skrive en mail. Vi vejleder i alle former for uddannelse, både efteruddannelse, videreuddannelse og VVU og diplomuddannelser, som typisk er interessante for mange FTF’ere,” siger Kirsten Hahn Larsen.

eVejledningen er anonym, og man behøver hverken opgive sit navn eller sit cpr-nummer for at få hjælp.

“Når man kontakter os, kan man være sikker på, at ens arbejdsgiver ikke bliver informeret. Samtidig kan man få gode råd og prøve sine ideer af uden, at det forpligter dagen efter,” siger Kirsten Hahn Larsen.
Hun fremhæver, at eVejledningen adskiller sig fra mange andre vejlednings-tjenester ved at være uafhængig af uddannelsesinstitutionerne.
“Ofte er uddannelsesstedernes studievejledning fagbestemt, og det kan være svært at finde den rigtige og få lavet en aftale. Det er man ude over med eVejledningen. Herudover er vi ikke tilknyttet uddannelsesinstitutionerne, men tager udelukkende udgangspunkt i den enkeltes ønsker og viser de veje, man ikke selv havde tænkt på,” siger Kirsten Hahn Larsen.
Et stigende antal voksne brugere har fået øjnene op for eVejledningen.
“Mange voksne bruger vores service. De kommer på grund af det usikre jobmarked og ønsker at komme videre med for eksempel en mellemlang videregående uddannelse. Nogle har måske været i det samme job 10-20 år, og så skal der ske noget nyt, eller de tager en diplomuddannelse for at få andre arbejdsopgaver. Andre føler de er landet på den forkerte hylde, og her kan vi hjælpe med at se mulighederne,” siger Kirsten Hahn Larsen.