Nu skal politikere og alle andre i EU få skabt job, vækst og social sikkerhed. Der er stadig alt for meget fokus på politiske løsninger og aftaler om at få styr på økonomien.
Sådan lyder beskeden fra den europæiske fagbevægelse ETUC. Her sidder FTF’s formand Bente Sorgenfrey med i styregruppen.
I den kommende tid vil medlemmerne af ETUC sætte fokus på, at de foreløbige forsøg på at få styr på økonomien har haft en høj pris. Ledigheden er tårnhøj i EU, og især de unge er hårdt ramt. I flere sydeuropæiske lande er over hver anden ung under 25 arbejdsløs.
I FTF støtter formanden Bente Sorgenfrey den nye kampagne fra ETUC. Som hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte i 78 forbund har FTF længe efterlyst en ny politisk kurs.
"Vi mener stadig, at der må andre redskaber til end sparekniven for at få EU på rette kurs igen. Derfor er vi enige med ETUC i, at der nu også må gøres noget for igen at skabe job," siger Bente Sorgenfrey.
Topmøde om kort tid
EU skal i den kommende tid tage stilling til, hvordan samarbejdet skal fortsætte. Det sker blandt andet på et topmøde i midten af oktober. Både FTF og ETUC mener derfor, at der netop nu skal rettes ekstra meget opmærksomhed mod ledigheden blandt unge og sociale rettigheder.
"Det er vigtigt for fagbevægelsen, at de sociale rettigheder får en langt højere placering på den europæiske dagsorden end hidtil. Der har længe været et alt for ensidigt fokus på økonomisk frihed," siger Bente Sorgenfrey og tilføjer, at FTF bakker op om en dagsorden, hvor job, ordentlig løn og sociale rettigheder bliver prioriteret i hele EU.
ETUC’s generalsekretær Bernadette Segol har skrevet en opfordring til alle organisationens medlemmer om at tage ansvar for at få en ny dagsorden.