Den danske regering burde være lidt mere offensiv, når det gælder det næste halve års formandskab for EU. Regeringen har netop fremlagt et 62 sider langt program med initiativer og tanker for dansk EU-formandskab. Det hedder "Europa i arbejde", og der kunne godt være flere bud på, hvordan EU får kæmpet sig ud af krisen.
Sådan lyder vurderingen af regeringens program fra hovedorganisationen FTF, der repræsenterer 450.000 privat og offentligt ansatte fordelt på 81 forskellige organisationer. FTF har tidligere efterlyst et offensivt svar på krisen.
Derfor var der ros til den nye regering for kickstarten af dansk økonomi, der betyder fremrykkede investeringer for milliarder af kroner.
"Det er lidt en tam fornemmelse at læse regeringens plan for formandskabet. Vi er godt klar over, at et formandskab ikke skal bruges til at tromle hen over andre, men derfor kunne der godt være et par mere konkrete bud på, hvordan vi får skabt job og vækst i Europa" siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey og tilføjer:
"I mange lande har man nærmest stirret sig blind på spareøvelser, og det mener FTF ikke er den rigtige vej ud af krisen".
Økonomi fylder for meget
Regeringen lægger i sit oplæg for formandskabet i det første halvår af 2012 meget vægt på økonomisk ansvarlighed. Det handler om at følge de fælles spilleregler for at undgå nye kriser, hvor nogle landes økonomiske kaos truer hele det europæiske samarbejde.

FTF er tilhænger af økonomisk ansvarlighed, men spareplaner og økonomiske pagter bør følges op af visioner for at skabe job. Bente Sorgenfrey efterlyser helt konkret, at regeringen i løbet af det næste halve år også får sat fokus på at skabe nye job.

FTF har sammen med fagbevægelsen fra Polen og Cypern foreslået en række tiltag, der kan skabe job og vækst. Det er blandt andet skat på finansielle transaktioner, fortsat fokus på uddannelse, arbejdsmiljø og livslang læring samt grønne investeringer.
Grønne investeringer en god løsning
Derfor glæder det Bente Sorgenfrey, at regeringen med "Europa i arbejde" lægger op til en meget mere målrettet satsning på grønne teknologier. Det er et oplagt supplement til den skrappe økonomiske kur, mange lande er gået på.
"Det er en god prioritering af regeringen, for der er millioner af europæiske job i grøn teknologi. En klar satsning på grønne investeringer vil skabe varig beskæftigelse og samtidig være en gevinst for miljøet," siger Bente Sorgenfrey.