”Når jeg søger en vvs’er, er det naturligt at gå til Blik & Rør. På samme måde ved jeg, at HK som faglig organisation har styr på, hvad en administrativ medarbejder skal kunne for at passe til jobbet.

Jeg kan kun anbefale andre arbejdsgivere at gøre det samme”, siger Martin Bred.

HK JobBørs matcher HK’ere med virksomheders behov for nye medarbejdere. Virksomhederne kontakter HK for at få hjælp til rekruttering.

Herefter matcher HK JobBørs’ rekrutteringskonsulenter personligt blandt de medlemmer, der ønsker nyt job og har oprettet deres cv i HK JobBørs. Det er både medlemmer, der er i beskæftigelse og ledige, der kan oprette sig.  

Jeg kan kun anbefale andre arbejdsgivere at gøre det samme!

Martin Bred, BRED VVS

”Virksomheden kan få sparring gennem hele forløbet.

Fra afdækning af behovet i virksomheden, formulering af jobannonce, rådgivning om rekrutteringsprocessen, sparring på opmærksomhedspunkter, når virksomheden udvælger kandidater til jobsamtale, til gennemførelse af jobsamtaler. 

Vi hjælper også virksomheden til hurtigt at få formalia på plads og ansætte kandidaten – inden andre jobtilbud opstår, for det er vilkårene i en tid med meget lav ledighed,” siger Karin Sloth Olesen, rekrutteringskonsulent i HK Sydjylland. 

Det rigtige match – fagligt og personligt

I Bred VVS havde man brug for en bogholder, men i en alsidig stilling med ordremodtagelse, fakturahåndtering, kundekontakt og receptionsarbejde. ”Lidt mere hektisk end at sidde på et kontor i ro med tal,” siger Martin Bred.

Kombinationen af bred faglighed og stor omstillingsevne fik HK JobBørs til at foreslå Karen Engedal som kandidat til jobbet – et match, der viste sig at være det helt rigtige.

”Det gode ved HK JobBørs er, at de kender både dig og virksomheden. De ved, hvad de laver, så du ikke søger et job, du ikke har en chance for at få.

Du er heller ikke i konkurrence med en hel masse, men måske kun en håndfuld ansøgere.

Når du søger på en almindelig jobannonce, kan du blive sorteret fra tidligt i forløbet. For eksempel har jeg ikke erfaring fra vvs-branchen – men mine tidligere jobs gør, at jeg trives med varierede arbejdsdage og er vant til at tale med mange mennesker.

Det var måske ikke kommet frem i en almindelig ansøgning, men HK JobBørs kunne se det match,” siger Karen Engedal.

Tværfaglig jobformidling

Når en vvs-virksomhed har glæde af at gå til HK’s a-kasse – og dermed bruge en a-kasse på tværs af sit fagområde – hænger det godt sammen med projektet ’Sammen om job – tværfaglig jobformidling’.

Det gode ved HK JobBørs er, at de kender både dig og virksomheden. De ved, hvad de laver, så du ikke søger et job, du ikke har en chance for at få

Karen Engedal

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har bevilget puljemidler til projektet, som HK, 3F, FOA, NNF, BUPL, Socialpædagogerne, Teknisk Landsforbund, Dansk Metal og Din Faglige A-kasse deltager i. Formålet er at hjælpe a-kassernes medlemmer med at finde job og hjælpe arbejdsgivere på tværs af virksomhedstyper og brancher med rekruttering.

”HK JobBørs sparrer fx med arbejdsgivere om, hvilke medarbejdere de har brug for. Hvis de har brug for en medarbejder på tværs af fagområder kan HK formidle kontakt til den relevante a-kasse – for på den måde at understøtte et dynamisk arbejdsmarked,” siger projektleder Nermina Becic Frank.

”Kun få arbejdsgivere tænker på tværs af de faglige organisationer, når de rekrutterer, men jeg kan varmt anbefale at gøre det. Det giver en mere fokuseret rekruttering, hvor virksomheden kan nyde godt af vores kendskab til kandidaternes fag og kompetencer.

Vi hjælper med at afdække virksomhedens behov og udvælger et begrænset antal ansøgere. Det sparer ressourcer – og vigtigst, så får virksomheden en topmotiveret og kvalificeret kandidat,” siger Karin Sloth Olesen.

HK’s a-kasse klar til at overtage ansvaret i 2024

HK’s a-kasse klar til at overtage ansvaret i 2024

Fra 1. januar 2024 får a-kasserne ansvaret for kontakten med ledige i de tre første måneder af ledighedsforløbet. Som en del af a-kasseforsøget har HK’s a-kasse stået for denne del af beskæftigelsesindsatsen siden 2020 og har dermed alle de relevante erfaringer og samarbejdsrelationer.

A-kasseforsøget

I 2020 igangsatte Beskæftigelsesministeriet A-kasseforsøget. De ni a-kasser 3FA, HK A-kasse, Dansk Metal A-kasse, FOA A-kasse, FTF-A, BUPL-A, SL A-kasse, Min A-kasse og Magistrenes A-kasse har i en fireårig forsøgsperiode siden 1. januar 2020 overtaget al kontakt og tilbudt ekstra indsats over for ledige i opsigelsesperioden og i de tre første måneders ledighed.