FN’s arbejdsmarkedsorganisation, ILO, afholder sin 111. årlige konference i Genève fra den 5.-16. juni 2023.

Arbejdsmarkedets parter og regeringsdelegerede fra ILO’s 187 medlemsstater skal tackle en lang række spørgsmål.

Følg med LIVE: Inclusive labour protection for all

Der er mange emner på dagsordenen for årets arbejdskonference, bl.a. LGBTQ+-personer på arbejdspladsen, en retfærdig overgang til bæredygtige økonomier og lærlingeuddannelser af høj kvalitet.

Vi skal bevæge os fremad og ikke baglæns!

MORTEN SKOV

Fungerende formand for FH, Morten Skov Christiansen har været blandt de deltagende fra FH.

Han italesætter vigtigheden af at bekæmpe diskrimination mod LGBTQ+-personer på arbejdspladsen.

Desværre er en af de store diskussioner i år, at flere lande aktivt arbejder på at fjerne LGBTQ+-personers rettigheder på arbejdsmarkedet. Det er fuldstændig uacceptabelt og vil være et stort tilbageslag for millioner af lønmodtagere verden over.

Heldigvis kæmper vi i FH, sammen med mange andre lande, hårdt for at forhindre, at det bliver en realitet. ILO skal fortsat fremme lønmodtagerrettigheder og sikre, at alle, uanset køn, hudfarve og seksuel orientering, kan gå på arbejde uden at opleve diskrimination, trusler eller endnu værre.

Ingen må efterlades på perronen

Morten Skov Christiansen, fungerende formand FH: ”Vi skal bevæge os fremad og ikke baglæns”.

I FH kæmper vi også for at forbedre kvaliteten af lærlingeuddannelser, skabe gode arbejdsforhold for lærlinge over hele verden og sikre en retfærdig grøn omstilling.

Endvidere arbejder FH for overholdelse af ILO’s konventioner globalt. Det globale samfund skal overholde de vedtagne spilleregler.

Det er afgørende, at ingen lønmodtagere bliver efterladt på perronen. Derfor kan vi kun nå vores mål med den grønne omstilling ved at have fokus på grundlæggende arbejdstagerrettigheder og overholdelse af ILO’s konventioner.