Morten Skov har delt følgende tekst på sin Facebookside:

Kære alle

Her til morgen trak Lizette Risgaard sig som formand for FH. Det betyder, at jeg nu er fungerende formand, indtil en ny formand er valgt på en ekstraordinær kongres.

Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg personligt er meget berørt af hele situationen, men jeg har stor respekt for Lizettes beslutning. Det er efter min opfattelse den rigtige beslutning, hun har truffet.

Jeg har forståelse for, at rigtig mange – herunder også journalister og medier – gerne vil tale med mig og stille spørgsmål. Jeg skal nok stille op og svare, men nu har jeg i første omgang brug for at danne mig et overblik efter nogle kaotiske dage.

Har man oplevet nogen form for krænkende adfærd, skal man melde det ind i FHs whistleblowerordning, som håndteres af et eksternt advokatkontor!

MORTEN SKOV, Fungerende FH FORMAND

Som jeg allerede sagde fredag efter det første møde i forretningsudvalget, er det helt afgørende, at vi hurtigst muligt får gennemført en ekstern og grundig advokatundersøgelse, så vi kan komme til bunds i sagerne og håndteringen af disse. Det arbejde er i gang. Tirsdag morgen mødes FHs forretningsudvalg for at drøfte det videre forløb.

Har du oplevet krænkende adfærd? Brug FH Whistleblowerordning

I den forbindelse vil jeg også gerne opfordre til følgende: Har man oplevet nogen form for krænkende adfærd, skal man melde det ind i FHs whistleblowerordning, som håndteres af et eksternt advokatkontor.

Kodeks for adfærd

For at forebygge krænkende adfærd har FH udarbejdet et kodeks for adfærd, der er vedtaget af forretningsudvalget. Alle, der oplever adfærd i strid med kodekset for adfærd i FH, kan rapportere adfærden til FH’s Whistleblowerordning, som håndteres af et eksternt advokatkontor!

Lige nu står fagbevægelsen i et stormvejr. Men når det stormer, skal vi minde os selv om, hvorfor vi er sat i verden: For at varetage lønmodtagernes interesser og sikre et trygt og retfærdigt arbejdsmarked. Det er stadig opgaven, selvom der nu forestår et stort arbejde med at genskabe tilliden.

Her taler FH’s politikere

Sammenhold: 1. maj 2023

I morgen er det 1. maj, årets vigtigste dag for fagbevægelsen. Det bliver selvsagt med blandede følelser, at jeg holder mine taler, men jeg glæder mig til at komme rundt i landet, møde jer alle og mærke fællesskabet.

Jeg ved godt, at sagerne fra de seneste dage kommer til at fylde meget, og at mange vil have brug for at tale om alt det, der er sket. Det synes jeg, der skal være plads til. Men jeg håber også, vi kan få tid til at tale politik og diskutere de vigtige udfordringer, der venter lønmodtagerne de kommende år.