Passer timetallet eller månedslønnen?

  • Er du timelønnet, er det naturligvis helt afgørende, at du får løn for det rette antal timer. Tjek derfor altid, om timetallet på lønsedlen passer med det antal timer, du har arbejdet. Og husk at tjekke, at timelønnen er den rigtige, især hvis du for nylig er steget i løn.
  • Er du månedslønnet, er det simplere. Så skal du bare sikre dig, at der står det rigtige beløb. Det er til gengæld meget vigtigt, da månedslønnen afgør meget andet på lønsedlen så som pension, feriepenge, etc.

Får du de rigtige tillæg?

  • Mange arbejdspladser har tillæg for arbejde i weekenden, om aftenen og på helligdage. Det er en rigtig god idé at skrive ned, hvor meget du har arbejdet på tidspunkter, der medfører tillæg og kontrollere det på lønsedlen.
  • Du kan også have ret til tillæg for særlige kompetencer, anciennitet eller gener så som at være på flydende tid eller andet.

Får du den rigtige pension?

  • Din overenskomst fastslår, hvor stor en procentdel af din løn, arbejdsgiveren skal indbetale hver måned. Husk at holde øje med, at det korrekte beløb bliver indbetalt.

Får du nok ferie?

  • Ifølge ferieloven skal en fastansat optjene 2,08 feriedage per måned. De fleste arbejdspladser har derudover en sjette ferieuge i overenskomsten. Kontrollér din lønseddel for, at den korrekte mængde ferie bliver lagt til hver måned.

Passer beløbene på årsbasis?

  • Langt de fleste lønsedler vil have en samlet oversigt over, hvad du har optjent i både løn og pension i løbet af året. For timelønnede står der også indbetalte feriepenge og søn- og helligdagsbetaling. Det kan være en god idé at tjekke, at de tal hver måned stiger med den rette mængde.