Lars Skovgaard blev udlært som mekaniker i 1980’erne og har bl.a. arbejdet som svejser og maskinoperatør – og senest med ventilationssystemer. I november 2020 sagde han sit job op og meldte sig ledig. Derfra gik jobjagten ind.

”Da jeg meldte mig ledig, tænkte jeg, at det nok ville være lige så surt som sidst, jeg var ledig i 2014. Jeg har ikke gode oplevelser med jobcentret, og det var et kaos dengang. De kunne tilbyde mig fire kurser, og jeg deltog i alle fire. Bagefter kunne jeg så selv vælge, hvilket kursus jeg ville tage igen.”’

Jeg blev glad og lettet, da jeg opdagede, at jeg i den første tid som ledig slap for det bøvl med jobcentret. Der faldt en ro over mig, for jeg har været medlem af Metal siden 1980. Hvis jeg har haft problemer, som de har kunnet løse, så har de gjort det

Lars Skovgaard

Slap for møder hos jobcentret

Det kaos, Lars sidst oplevede hos jobcentret, ville han helst undgå at skulle ud i igen.

Det ønske blev opfyldt, for Lars bor i Aarhus, som er en af de kommuner, der er omfattet af a-kasse-forsøget (se boks). Det betyder, at han de første tre måneder af sin ledighedsperiode kun skulle være i kontakt med Metal A-kasse.

”Jeg blev glad og lettet, da jeg opdagede, at jeg i den første tid som ledig slap for det bøvl med jobcentret. Der faldt en ro over mig, for jeg har været medlem af Metal siden 1980.  Hvis jeg har haft problemer, som de har kunnet løse, så har de gjort det, ” siger Lars.

Hans oplevelser er, at Metal har en masse kontakter og god føling med, hvad der sker ude i erhvervslivet.

”Og så føler jeg, at jeg er blevet lyttet til og set på som en person – ikke som et nummer. Jeg er meget tilfreds med den service, jeg har fået,” fortæller Lars.

Har fået fast job

Med hjælp fra Metal A-kasse fik Lars oprettet jobagenter, så han fik besked, når der blev slået nye stillinger op, der passede til hans kriterier.

Efter at have søgt en stilling, fik han en opringning om, at stillingen var blevet besat, men at der var en anden stilling, han ville passe til. Lars fik jobbet og har siden marts 2021 arbejdet hos DEAS, hvor han skifter ventilationsfiltre i DEAS’ ejendomme i Aarhus.

Jeg er vild med mit nye job. Det er mig selv, der planlægger min dag, og det passer mig godt at arbejde selvstændigt og have fleksible arbejdstider.

LARS SKOVGAARD

”Jeg er vild med mit nye job. Det er mig selv, der planlægger min dag, og det passer mig godt at arbejde selvstændigt og have fleksible arbejdstider. Jeg har en god chef og gode kolleger, og jeg møder mange mennesker hver dag”, lyder det fra Lars.

Som så mange andre i restaurationsbranchen mistede Lizette Hilaire jobbet under coronakrisen. Men hun fik lynhurtigt hjælp fra sin a-kasse, der som led i et forsøg har fået eneansvaret for at få ledige i job de første måneder.