Der er brug for langsigtede løsninger i en tid, hvor arbejdsmarkedet og den danske model står overfor store forandringer. Det kræver en knivskarp prioritering ifølge FH’s formand, Lizette Risgaard.

”Dansk økonomi er kernesund på trods af coronapandemien. Hvis det skal fortsætte, må vi sætte en klar retning med langsigtede mål.

Vi er nødt til at finde penge til en ordentlig velfærd og økonomisk tryghed for lønmodtagerne. Og så skal vi investere i at skabe verdens dygtigste og derved mest konkurrencedygtige arbejdsstyrke,” siger Lizette Risgaard.

5 mia. kr. til nye reformveje

Med planen findes pengene til at finansiere et tryggere dagpengesystem, som FH tidligere har foreslået.

Samtidig skal der være råd til at forbedre velfærden, sikre en retfærdig grøn omstilling og andre aktuelle udfordringer.

Derudover afsættes der 5 mia. kr. til de såkaldte 2. generationsreformer.

”Alle snakker om reformer, men lad os nu blive helt skarpe på udfordringen.

DOWNLOAD: FH 2030 PLAN: Fair vækst og flere gode job

Vi skal have rustet arbejdsstyrken med de kvalifikationer, som arbejdsmarkedet har brug for, og ingen skal efterlades på perronen. Og så ligger der en bunden opgave i at rette op på den ubalance, som de seneste årtiers politik har forårsaget,” siger FH-formanden.

De gamle reformveje er en blindgyde

Netop de udfordringer løser man ikke ved hjælp af de gamle travere i reform-værktøjskassen, ifølge Lizette Risgaard.

Jeg tror ikke en tøddel på, at vi løser de aktuelle samfundsudfordringer ved at gøre mennesker fattigere eller ved at sænke skatten i toppen. Det kommer der fx. ikke et eneste sæt faglærte hænder ud af. Tværtimod øger det uligheden

Lizette Risgaard

”Jeg tror ikke en tøddel på, at vi løser de aktuelle samfundsudfordringer ved at gøre mennesker fattigere eller ved at sænke skatten i toppen.

Det kommer der fx. ikke et eneste sæt faglærte hænder ud af. Tværtimod øger det uligheden. Vi er nødt til at finde nye veje til højere beskæftigelse, som samtidig skaber mere balance i vores samfund,” siger Lizette Risgaard.

Fair vækst og flere gode job

FH’s økonomiske 2030-plan

DOWNLOAD

LÆS OGSÅ: