LO og FTF har den 15. januar 2018 afgivet et fælles høringssvar til en tværministeriel arbejdsgruppe nedsat af Regeringen. Arbejdsgruppen har til opgave at ” gennemgå samtlige bestemmelser i lovgivningen, som indeholder hjemmel til, at myndigheder kan opnå adgang til private boliger og virksomheder eller foretage andre tvangsindgreb uden for strafferetsplejen”.  Regeringen henviser til, at der i de sidste 5 år er kommet over 20 nye bestemmelser til samt foretaget 27 udvidelser af eksisterende bestemmelser.
Arbejdsgruppen skal herefter vurdere, om der er behov for at beholde de enkelte regler. 
LO og FTF mener:
Der er ikke grundlag for at indskrænke Arbejdstilsynets muligheder for at føre nødvendige kontrolbesøg, herunder uvarslede besøg. Arbejdstilsynet har ikke i de sidste 5 år har fået øgede muligheder for at gennemføre kontrolbesøg med virksomhedernes overholdelse og efterlevelse af arbejdsmiljøloven. Tværtimod er mulighederne for kontrolbesøg blevet mærkbart reduceret i takt med de faldende bevillinger til Arbejdstilsynets tilsynsvirksomhed.
Det er problematisk, at SKAT’s adgang til privat grund blev ophævet i 2015. Det betyder, at SKAT og Arbejdstilsynet ikke kan lave fælles indsatser ved byggeri på villaveje, hvor sort arbejde og social dumping er jævnligt forekommende. 
Der er i de senere år sket store ændringer i myndighedernes muligheder for og brug af kontrol med privatsfæren (fx ved vurderinger af arbejdsevne). Det bør generelt indskærpes, at kommunerne bør gøre det helt tydeligt, hvad de kontrollerer for, både når de møder op hos borgeren, og forinden borgeren bliver indkaldt til samtale.