Hvis regeringen får sit finanslovforslag vedtaget, vil der blive skåret i Arbejdstilsynet igen. De seneste års besparelser har betydet færre tilsynsførende, færre besøg på arbejdspladserne og dermed færre anmærkninger og påbud. Det vil derfor have alvorlige konsekvenser for arbejdsmiljøet, hvis der bliver færre tilsyn på arbejdspladserne.

? Arbejdstilsynet er under pres, og det går ud over arbejdsmiljøet på mange arbejdspladser. Vi oplever, at flere LO-lønmodtagere udsættes for fysisk og psykisk nedslidning i deres job. Og så hjælper udsigten til en stigende pensionsalder heller ikke ligefrem. Derfor har vi simpelthen ikke råd til, at der bliver gamblet med kontrollen med arbejdsmiljøet, hver gang de politiske vinde skifter, forklarer LO-næstformand Morten Skov Christiansen.

40.000 anmelder årligt en arbejdsulykke, og derfor vækker regeringens forslag bekymring.

? I dag kan nogle virksomheder flyve under radaren. Derfor er der i den grad brug for, at Arbejdstilsynet har ressourcer til at lave kontrolbesøg. Det kræver flere penge og en fast bevilling. Det er afgørende for, at vi kan have et stærkt værn for LO-lønmodtagernes sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen, siger Morten Skov Christiansen.

Du kan læse rapporten her.