Invitationen kommer på baggrund af pressemeddelelser onsdag den 6. september fra DIF og Team Danmark, hvor de to organisationer hævder, at der ikke findes et lønmodtager/arbejdsgiverforhold mellem landsholdsspillere og DBU ? og at landsholdsspillerne derfor heller ikke skulle have de samme rettigheder i forhold til løn- og arbejdsforhold i forbindelse med landskampene, som når det gælder klubkampe.

? Det er nogle uforståelige meldinger, som DIF og Team Danmark er kommet med i forhold til spørgsmålet om arbejdsgiver- og lønmodtagerforholdet i vores professionelle sportsverden, siger Lizette Risgaard, der understreger, at hendes invitation ikke skal ses som en del af de aktuelle forhandlinger.

? Der har i de sidste mange år været arbejdsgiver/lønmodtagerforhold ved samlinger og på landshold i mange af forbundene. Så det er ikke noget nyt. Selvfølgelig er der også sportsgrene, der ikke er reguleret på samme måde, men det er jo åbenlyst ikke tilfældet med landsholdene i bl.a. fodbold, badminton, håndbold og ishockey.

? Derfor er det også vigtigt for mig at få drøftet og vendt disse udmeldinger med formand for DIF, Niels Nygaard og formand for Team Danmark, Frank Jensen, så vi kan få opklaret de misforståelser, der måtte være, siger Lizette Risgaard.

Ansættelsesforhold vedrørende landshold siden 90?erne De tre LO-fagforbund, Spillerforeningen, Håndbold Spiller Foreningen og Danske Elitesportsudøveres Forening, har aftaler med forskellige organisationer, der fastlægger, at spillere er i et ansættelsesforhold med deres respektive forbund samt spillernes relation til landsholdene. Som eksempel her på kan nævnes Spillerforeningen, der har haft aftaler med DBU siden midten af 90?erne.

? På det danske arbejdsmarked er det ikke usædvanligt, at medarbejdere har to eller flere ansættelsesforhold på samme tid. Når det gælder landsholdsspillere, er det for mig at se oplagt, at spillerne har ét ansættelsesforhold i klubben og ét andet ansættelsesforhold med DBU, når de spiller for landsholdet. Men det ser nu ud som om, DBU har anlagt et generelt nyt synspunkt, hvilket vi naturligvis må drøfte, siger Lizette Risgaard.

Lizette Risgaard vil invitere Frank Jensen og Niels Nygaard til møde om problemstillingen.

DBU og Spillerforeningen har forhandlet om nye landsholdsaftaler for Kvindelandsholdet og U21-Herrelandsholdet siden sidste efterår uden at kunne nå til enighed. De hidtidige overenskomster udløb den 5. september.

Parterne arbejder på at opnå enighed inden næste samling som starter 11. september.

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.

LO inviterer DIF og Team Danmark til møde om ansættelsesforhold på landshold