Analysen har skulle afdække forventninger til den fremadrettede teknologiske udvikling, og hvad denne vil betyde i forhold til at varetage medlemsinteresser, samt – i et bredere perspektiv – hvordan fagbevægelsen bedst kan fremme sin fortsatte relevans i forhold til tendenser som udviklingen af platformsvirksomheder, atypisk beskæftigelse og stigende branchekonvergens.

Analysen er blevet gennemført på basis af et internationalt litteraturstudie samt interview med formændene for forretningsudvalget i FTF på baggrund af en semistruktureret interviewguide.
Forretningsudvalget består af Finansforbundet, Danmarks Lærerforening, Dansk Sygeplejeråd, BUPL, Farmakonomforeningen, Uddannelsesforbundet, Kost & Ernæringsforbundet, Dansk Musikerforbund, CO10, Dansk Socialrådgiverforening og Konstruktørforeningen. Interviewene blev gennemført i perioden fra februar 2017 til ultimo marts 2017.
Digitaliseringen bliver stadigt dybere integreret i vores samfund på tværs af den private og den offentlige sektor. World Economic Forum omtaler udviklingen som den fjerde industrielle revolution for at understrege, at der er tale om et teknologispring, der skaber nogle dybe forandringer i vores samfund og ændrer forudsætningerne for velstandsskabelse, vækst, produktivitet og sammenhængskraft i vores samfund.
Udviklingen rummer muligheder, men også risici, hvis det bliver teknologien og ikke mennesker, der sætter dagsordenen for, hvordan vi vil udnytte de nye teknologiske potentialer, og hvordan det danske velfærdssamfund og arbejdsmarkedet skal udvikle sig.