? De seneste år har der været gradvis bedring i dansk økonomi, og der er udsigt til, at det opsving fortsætter. Samtidig har der været en solid fremgang i beskæftigelsen, og vi forventer, og den tendens også fortsætter, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.

Prognosen bekræfter altså, at dansk økonomi er ved at komme sig efter krisen.  I år forventes der en BNP-vækst på 1,0 procent, hvilket er en del lavere end i fjor, men det hænger sammen med, at der i den sidste del af 2015 var et lavere aktivitetsniveau.

? Det oplever vi ikke nu. Vi forventer, at opsvinget styrkes de kommende år med en vækst på cirka to procent i både 2017 og 2018, siger Mette Hørdum Larsen og tilføjer:

? Det betyder dog ikke, at vi er tilbage på det normale aktivitetsniveau, og derfor bør finanspolitikken ikke strammes. Det vil nemlig bremse det begyndende opsving.

Endelig viser prognosen også, at de offentlige finanser er sunde:

? Det giver os muskler til at føre en finanspolitik, der understøtter økonomien og skaber en fornuftig udvikling i den offentlige service, siger Mette Hørdum Larsen.

Læs hele notatet her

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.