Kommentaren kommer på baggrund af en ny undersøgelse fra Arbejdstilsynet, der viser, at virksomheder, som har opnået en såkaldt kronesmiley, har dårligere arbejdsmiljø end virksomheder uden en kronesmiley. Undersøgelsen viser samtidig, at antallet af arbejdsulykker på certificerede virksomheder er stigende.

? Kronesmileyen var jo tænkt som en anerkendelse af, at virksomheden havde gjort noget ekstra for at forbedre arbejdsmiljøet for deres medarbejdere, og at Arbejdstilsynets stadig færre ressourcer derfor kunne bruges bedre på at føre kontrol med arbejdsmiljøet på virksomheder uden kronesmiley. Så kan vi naturligvis ikke leve med, at flere medarbejdere bliver syge og udsættes for ulykker på virksomheder, der har opnået kronesmileyen. siger Morten Skov Christiansen.

Op til ministeren at bære vores forslag til forbedring igennem
LO har sammen med arbejdsgiverne i regi af Arbejdsmiljørådet allerede i foråret sendt en stribe forslag til beskæftigelsesministeren til forbedring af kontrollen.

? Vi har både foreslået, at det skal være sværere at opnå en kronesmiley, og at der skal være bedre kontrol med dem, der opnår en sådan smiley. Vi har massivt fokus på det her, og nu er det op til ministeren at bære vores forslag videre, så vi kommer ud af den her groteske situation, hvor medarbejdere arbejder på virksomheder, der har dårligt arbejdsmiljø ? men samtidig slipper for kontrol, siger Morten Skov Christiansen.

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.

Læs artikel på Avisen.dk