? Beskæftigelsen falder en smule. Det er første gang i mere end tre år, at beskæftigelsen går tilbage. Samlet set er der skabt 112.000 lønmodtagerjob siden foråret 2013 og heraf 25.000 alene i 2016, siger Mette Hørdum Larsen, der er økonom i LO.

Invester i opkvalificering af arbejdsstyrken
? Der er derfor stadig godt gang i arbejdsmarkedet. Det samlede billede viser solid stigning i beskæftigelsen og faldende arbejdsløshed. Derudover kommer der mange personer ind på arbejdsmarkedet i årene foran os. Hvis vi skal have fuld udbytte af den kraftigt stigende arbejdsstyrke, kræver det, at vi investerer i uddannelse og opkvalificering, så virksomhederne har mulighed for at få den arbejdskraft, de efterspørger. På den måde sikrer vi, at det gryende opsving udvikler sig og bliver langvarigt, siger Mette Hørdum Larsen.

Færre offentligt ansatte i en tid med øget behov for offentlig service
? Ser man nærmere på dagens tal, viser det sig, at der fortsat er fremgang på det private arbejdsmarked med stigende beskæftigelse inden for de fleste brancher, herunder blandt andet byggeriet, industrien og handelsbranchen.

? Desværre fortsætter tendensen med færre beskæftigede inden for den offentlige sektor, hvor der er forsvundet tæt på 10.000 job det seneste år. Det er uheldigt i en periode, hvor der er brug for arbejdskraften til at sikre en tilstrækkelig service til de stadigt flere ældre, børn og unge i befolkningen, der har behov for pleje, omsorg og pasning, siger Mette Hørdum Larsen.

Kontakt: LO?s pressetelefon, 26 11 97 10 eller Mette Hørdum Larsen, 35 24 60 77.