Det er en god nyhed, at regeringen vil stoppe besparelserne i Skat, droppe planlagte personalereduktioner og tilføre 6,8 mia. kr. samt 1.000 ekstra skattemedarbejdere i 2020 som led i en ny plan, som skatteminister Karsten Lauritzen præsenterede i dag kl. 13.00. 
Det mener Dansk Told- og Skatteforbund og hovedorganisationen FTF, der nu forventer, at alle planlagte nedskæringer i Skat er fjernet fra regeringens Finanslovsforslag for 2017, der præsenteres på tirsdag. Af finanslovsforslaget vil selve finansieringen af den nye skatteplan fremgå, oplyser skatteministeren på dagens pressemøde.
”Det er en god plan, som skatteministeren har fremlagt. Men for at den skal lykkedes, er det helt afgørende, at de nye medarbejdere i Skat har rette uddannelse, fx en professionsbacheloruddannelse målrettet mod Skat, og at alle nuværende ansatte i Skat får kompetenceløft. Vi vil nu holde øje med, at det er fagprofessionelle medarbejdere, der ansættes i den kommende tid,” siger Jørn Rise, der er formand for Dansk Told- og Skatteforbund.
Omstruktureringen af Skat kan skabe vanskeligheder i omstillingsfasen, men det er positivt, at den skaber mere klare ansvarsområder, påpeger Jørn Rise.
Nye opgaver kræver flere ansatte 
Hovedorganisationen FTF og Dansk Told- og Skatteforbund opfordrer politikerne til at lære af de fejl, som er begået i Skat, hvor man fyrede hundredvis af ansatte og erstattede dem med et nyt it-system, der ikke virkede i praksis. Resultatet af denne skandale i Skat er, at der i dag er oparbejdet skattegæld til det offentlige på over 87 mia. kr.
”Fremover må politikerne droppe besparelser og fyringer på baggrund af usikre og uindfriede it-systemer og effektiviseringsprojekter, som ikke virker i praksis. Det rammer faglighed, kvalitet og borgerne, når politikere tror, at de kan effektivisere de ansatte væk, før gevinsterne rent faktisk er indtruffet”, siger formand for FTF, Bente Sorgenfrey.  
I de kommende år skal Skat løse mange nye opgaver. Fx er et bredt flertal af partier i Folketinget netop blevet enige om 11 nye initiativer, hvor Skat skal gøre langt mere for at stoppe sort arbejde. Den slags ekstra opgaver kræver flere ressourcer, medarbejdere og tid. Og det løser den nye skatteplan ikke, advarer FTF og Dansk Told- og Skatteforbund. 
”Vi tvivler på, at de syv mia. kr. som den nye skatteplan afsætter er nok til både at rette op på Skat’s problemer med inddrivelse af gæld, skattekontrol samt en helt ny modernisering af hele skattesystemet samt ansættelse af nye medarbejdere samt tilførslen af nye opgaver vedrørende eksempelvis sort arbejde”, siger Jørn Rise.
KONTAKT:
Jørn Rise: tlf. 40 26 44 91
Bente Sorgenfrey: tlf. 40452645