BNP ser ud til at vokse med under 1 procent i år. Herefter er forventningen, at væksten tager til og når op over 2 pct. i både 2017 og 2018.

? Det er nu otte år siden, at den økonomiske krise ramte Danmark. Men trods forventning om pæn fremgang de næste par år, vil der fortsat være et stykke vej til et mere normalt aktivitetsniveau. Det vil være helt forkert at stramme finanspolitikken nu, så økonomien helt risikerer at tabe pusten, siger LO?s cheføkonom, Allan Lyngsø Madsen.

Stadig mange ledige hænder
I takt med at opsvinget tager til i styrke, kan vi se frem til, at der samlet set bliver skabt 80.000 flere job i alt fra 2016-2018. Det vil udelukkende være private job, idet udsigten til en svag udvikling i den offentlige service taler for, at der bliver endnu færre offentligt ansatte de kommende år.   

Arbejdsløsheden ventes at falde med godt 20.000 i perioden 2016-2018. Dermed vil hovedparten af den stigende beskæftigelse komme fra en kraftigt stigende arbejdsstyrke som følge af de seneste års mange reformer ? herunder ikke mindst tilbagetrækningsreformen. Det betyder, at der er masser af ledige hænder og plads til en pæn jobfremgang? uden at det vil skabe et generelt pres på arbejdsmarkedet i den nærmeste fremtid.

? Der er masser af ledige hænder, og det vil der også være de næste par år. Men der er allerede tegn på, at virksomhederne har svært ved at skaffe arbejdskraft med specifikke kvalifikationer og det gælder ikke mindst faglært arbejdskraft. Derfor er det afgørende, at der bliver investeret i opkvalificering og uddannelse her og nu, så vi sikrer os, at arbejdsstyrken har de kvalifikationer, som virksomhederne efterspørger, siger Allan Lyngsø Madsen.

Læs hele LO’s notat her

Kontakt: Kommunikationskonsulent Troels Gadegaard Frølich, tlf. 26 58 80 43.