? Beskæftigelsen fortsætter fremgangen, og der er skabt omkring 42.000 flere job bare det seneste år. Der har nu været stigende beskæftigelse uafbrudt i 34 måneder, og der er siden april 2013 kommet tæt på 95.000 flere job, siger Mette Hørdum Larsen, der er økonom i LO.

? Jobfremgangen sker dog udelukkende i den private sektor med stigende beskæftigelse i de fleste brancher. For mens det går rigtig godt for beskæftigelsen i den private sektor, har udviklingen i beskæftigelsen inden for den offentlige sektor til gengæld været meget beskeden med et fald på mere end 5.000 personer det seneste år.

? Regeringen spænder i øjeblikket livremmen for den offentlige økonomi, og der er lagt op til en svag udvikling i den offentlige service de kommende år. Der er derfor desværre meget som tyder på, at den offentlige beskæftigelse vil fortsætte med at falde, fortsætter hun.

? Væksten i dansk økonomi er ikke prangende i øjeblikket, og derfor er et af lyspunkterne, at der stadig bliver skabt flere job. Hvis jobfremgangen skal fortsætte, er det imidlertid vigtigt, at der kommer mere gang i hjulene. I stedet for at svinge sparekniven bør regeringen derfor fokusere på fortsat at holde hånden under dansk økonomi og ikke stramme livremmen så kraftigt, at dansk økonomi helt mister luften, siger Mette Hørdum Larsen.