Først og fremmest vil FTF gerne hilse initiativet med nedsættelse af en arbejdsgruppe velkomment. For FTF er det et centralt emne at enhver form for skatteunddragelse og skattesnyd bekæmpes, således at alle yder til fællesskabet efter de fælles regler, og dermed medvirker til at finansiere vores fælles velfærdssamfund. 
Beretningen, der skal danne baggrund for arbejdsgruppen, indeholder en række initiativer, der kan reducere sort arbejde og en række initiativer til at styrke kontrollen af sort arbejde. FTF finder disse initiativer gode og kan kun støtte, at arbejdsgruppen tage fat på de spørgsmål, der ligger bag disse.
Til gengæld undrer det FTF, at der i hele beretningen ikke findes en eneste reference til den risiko for sort arbejde og skatteunddragelse, som der potentielt er i den digitale økonomi, ofte omtalt som deleøkonomi eller platformsøkonomi. 
FTF må betragte det som en spildt chance for at gribe fat om dette problem, hvis arbejdsgruppen afslutter sit arbejde uden at bringe dette i spil. 
Bestræbelserne gennem en lang årrække på, at indberetninger til skat ikke bliver overladt til den enkelte, men beror på tredje-mand-indberetninger, har reduceret muligheder for skatteunddragelser og det er en udvikling, der bør fortsættes. Arbejdsgruppen bør derfor efter FTF’s opfattelse inddrage dette aspekt i arbejdet særligt i forhold til platforms/deleøkonomi. 
Som led i bekæmpelsen af sort arbejde og den uformelle økonomi er krav om betaling via elektroniske betalingsformer blevet indført. Det letter muligheden for kontrol med betalinger, og den type instrumenter bør også indgå i arbejdsgruppens tiltag overfor platformsøkonomien, hvor der kan være mistanke om udeklarerede indtægter og måske samtidig misbrug af sociale ydelser.