Kommentaren kommer som reaktion på nye tal fra Danske Erhvervsskoler, der viser, at 85,6 procent af erhvervsskoleeleverne gennemfører det første halve år ? det nye, såkaldte G1. Med erhvervsskolereformen fra 2014 blev der indført et nyt ?første halvår? (G1) målrettet de elever, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.

På det nye grundforløb introduceres eleverne for flere forskellige studieretninger på skolerne, de har flere almene fag, og de bliver i større udstrækning en del af et holdfællesskab. Inden reformen gennemførte kun 63 procent grundforløbet.

? Det er virkelig positivt, at vi har fået sat en stopper for det meget store frafald fra grundforløbet. Udover at reformen har forbedret vejledningen til eleverne, og at eleverne i dag i højere grad oplever at være en del af et fællesskab, så har karakterkravet nok også betydet, at de elever, der i dag kommer ind, er mere uddannelsesparate, siger Ejner K. Holst.

Elever, der vil ind på en erhvervsuddannelse, skal i dag have mindst 02 i dansk og matematik.

? Jeg håber, at mange flere dygtige og motiverede unge fremover vil vælge en erhvervsuddannelse lige efter folkeskolen. Vi har brug for mange flere faglærte i fremtiden, siger Ejner K. Holst.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.